Obavijesti

News

Komentari 3

Opet napali saudijsku zračnu luku, srušili su pet dronova

Opet napali saudijsku zračnu luku, srušili su pet dronova
1

Saudijska protuzračna obrana i zračne snage uspješno su presrele i uništile pet bespilotnih letjelica koje su milicije pobunjenih Hutija ispalile na zračnu luku u Abhi i na Khamis Mushai, navode Saudijci

VIDEO

Saudijska Arabija je u petak presrela pet bespilotnih letjelica jemenskih pobunjenika u drugom napadu na zračnu luku u Abhi, na jugozapadu zemlje, u zadnja dva dana, priopćila je koalicija koju vodi Rijad a bori se protiv pobunjenika.

"Saudijska protuzračna obrana i zračne snage uspješno su presrele i uništile pet bespilotnih letjelica koje su milicije pobunjenih Hutija ispalile na zračnu luku u Abhi i na Khamis Mushait", vojnu bazu blizu jemenske granice, priopćila je koalicija a prenosi saudijska službena novinska agencija SPA.

Zračna luka normalno radi i nijedan let nije otkazan, dodaje se u priopćenju.

Jemenski pobunjenici su zadnjih tjedana pojačali napade dronovima na saudijsku monarhiju koja od 2015. vojno intervenira u Jemenu na čelu provladine koalicije.

Napadi se događaju u vrijeme kada raste napetost na tom području a Washington optužuje Iran da je u četvrtak napao dva naftna tankera na području Perzijskog zaljeva, što Teheran niječe.

U raketiranju zračne luke u Abhi u srijedu ranjeno je 26 civila raznih nacionalnosti. Projektil je probio krov dvorane za dolazak putnika a zračni promet je bio prekinut na više sati.

Hutiji su putem svoje televizije Al Masirah preuzeli odgovornost za napade dronovima na zračnu luku u Abhi.

U jemenskom ratu se provladine snage uz pomoć Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata bore s pobunjenim Hutijima koje podupire Teheran i koji su zauzeli dobar dio sjevera i zapada zemlje te prijestolnicu Sanu.

Nevladina organizacija za ljudska prava Human Rights Watch (HRW) nazvala je ove napade "ratnim zločinom".

Jemenski sukob je odnio desetke tisuća života, među kojima velikog broja civila, navode humanitarne organizacije.

Oko 3,3 milijuna ljudi je raseljeno a 24,1 milijun, ili više od dvije trećine jemenskog stanovništva, treba humanitarnu pomoć, objavili su Ujedinjeni narodi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u