Obavijesti

News

Komentari 58

Opet seksualno uznemiravali žene na dočeku Nove godine

Opet seksualno uznemiravali žene na dočeku Nove godine
4

Dok je Njemačka policija ove godine postrožila intervencije tijekom dočeka Nove godine, u Austriju su opet napadnute žene. Muškarci su ih seksualno uznemiravali i krali su im stvari

VIDEO

Dosad je 17 žena u Austriji prijavilo seksualno uznemiravanje tijekom dočeka Nove godine.

U  Innsbrucku je dosad devet žena prijavilo napade. Napadnute žene su iz Austrije, Italije, Njemačke i Švicarske. Napala ih je grupa muškaraca na području Marktplatza. Istrage su u tijeku. Policija je zatražila video snimke nadzornih kamera, ali ih još nisu dobili.

Identitet napadača se još ne zna. Žrtve su rekle da su mlađi od 30 godina, neki od njih su imali tamnu kosu i brade. Policija je jednog muškarca privela, ali su ga pustili jer ga žrtve nisu prepoznale.

U Salzburgu su dosad podignute četiri prijave. Žrtve su rekle da su ih napali stranci.

Tri su žene u Beču prijavile seksualne napade tijekom dočeka Nove godine. Policija ne isključuje mogućnost da će biti još prijava.

U Grazu je napadnuta žena (26) koju su zlostavljala dvojica muškaraca. Uspjela im je pobjeći. Žrtva tvrdi da su ju napali stranci, piše OE24. 

Velika policijska intervencija u Kölnu

Policija u Kölnu ove godine napravila je veliku intervenciju tijekom dočeka Nove godine. Podsjetimo, tijekom dočeka 2016. u tom je gradu napadnuto više od 100 žena. Muškarci, uglavnom migranti su ih seksualno uznemiravali i krali im stvari. Ove godine policija je opkolila grupu od 1000 muškaraca sa sjevera Afrike i nazvala ih je "Nafris".

Uskoro je krenula rasprava da li je policija smjela tako reagirati i muškarce nazvati "Nafris" što je skraćenica od "sjevernoafričkim ponavljačima kaznenih djela".

Neki su zbog toga policajce nazvali "rasistima". Ministar policije rekao je kako su akcijama policija u njemačkim gradovima spriječeni napadi kao prošle godine te da se istražuje da li je tijekom intervencija došlo do bilo kave diskriminacije, piše Bild. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.