News

Komentari 46

Opljačkali poslovnice banaka i pošte u iznosu od 1,2 milijuna kuna, podignuta je optužnica

Opljačkali poslovnice banaka i pošte u iznosu od 1,2 milijuna kuna, podignuta je optužnica

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva podignuta protiv četvorice muškaraca u dobi od 28. 38. 30. i 29. godina zbog počinjenih pet kaznenih djela razbojništva i jednog kaznenog djela pomaganja u razbojništvu.

Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci je na sjednici vijeća održanoj u prisutnosti okrivljenika i njihovih branitelja te zamjenika županijskog državnog odvjetništva, donijelo odluku kojom se u cijelosti potvrđuje optužnica Županijskog državnog odvjetništva podignuta protiv četvorice muškaraca u dobi od 28. 38. 30. i 29. godina  zbog počinjenih pet kaznenih djela razbojništva i jednog kaznenog djela pomaganja u razbojništvu.

Okrivljenike se optužnicom tereti da su navedena kaznena djela počinili na području Rijeke od 23. kolovoza 2019. do 27. ožujka 2020. na štetu poslovnica banaka i dva poštanska ureda, te da su si počinjenjem ovih kaznenih djela pribavili protupravnu imovinsku korist veću od 1.200.000 kuna.

Nakon donijete odluke o potvrđivanju optužnice državnog odvjetništva, optužnica će biti zajedno sa spisom dostavljena predsjedniku raspravnog vijeća Županijskog suda u Rijeci radi zakazivanja glavne rasprave.

Najčitaniji članci