Obavijesti

News

Komentari 1

Oporba na Odboru za medije: Pravila državnog oglašavanja pogoduju vladajućima i HDZ-u

Oporba na Odboru za medije: Pravila državnog oglašavanja pogoduju vladajućima i HDZ-u

Vladajući ne žele da javnost zna s koliko novaca se financira medije na području Republike Hrvatske od strane javnih podzuzeća, tijela državne i javne vlasti, rekla je Mirela Ahmetović

VIDEO

Oporbeni članovi saborskog Odbora za medije ustvrdili su u srijedu da vladajućima i HDZ-u nije u interesu mijenjati pravila državnog oglašavanja jer im sadašnja pravila pogoduju.

"Vladajući ne žele da javnost zna s koliko novaca se financira medije na području Republike Hrvatske od strane javnih podzuzeća, tijela državne i javne vlasti", rekla je novinarima  zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović nakon što je tematska sjednica Odbora posvećena državnom oglašavanju u medijima završila bez zaključaka.

Izjavila je da su svjedočili nasilju nad demokracijom jer je HDZ na sjednici, osim odbacivanja njihovih zaključaka činio sve kako bi onemogućio sudjelovanje na sjednici predstavnicima novinarskih organizacija i GONG-u.

Ocijenila je da je za vladajuće bilo važno zaustaviti usvajanje zaključaka jer bi u suprotnom građani konačno mogli vidjeti koja su državna i javna tijela u protekle dvije godine financirala oglašavanje i stručne konferencije, gdje se redom 'naslikavaju' članovi vlade i vladajući.

Zagreb: Odbor za informiranje o oglašavanju usluga i aktivnosti javnih i državnih tijela te državnih tvrtki

Napomenula je da su vladajući odbili njihov zaključak kojim bi se obvezalo državne institucije da dostave informacije o financiranju oglašavanja, kao i zaključak kojim pozivaju da se popravi regulatorni okvir kako se ne bi događale korupcijske afere kakvima svjedoče.

Umjesto toga predložili su svoj zaključak da se obvezuje vijeće i agencija za elektroničke medije da prikupe te podatke" rekao je Nino Raspudić (Most), podsjetivši kako bi već po sadašnjem zakonu vijeće i agencija trebali taj posao i obavljati.

"Po njihovim izvješćima samo je tri posto korisnika dostavilo te podatke a za drugih 97 posto mi ne znamo. Oni su htjeli obavezati onoga tko je već obavezan i kojemu ne odgovara 97 posto korisnika", istaknuo je Raspudić, ustvrdivši da su transparentne informacije o oglašavanju "strogo čuvana tajna vladajućih".

Zastupnica Jelena Miloš (Možemo!) izjavila je kako je jasno da su HDZ i vladajući pokušali opstruirati sve razgovore o transparentnosti.

"Sve što se na Odboru potvrdilo jest da nemamo transparentno financiranje oglašavanje od strane državnih tvrtki niti od strane tijela državne uprave. Ako su Plenković i HDZ za transparentno oglašavanje zašto su onda odbili zaključke" izjavila je Miloš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.