Obavijesti

News

'Opraštamo se od borca za istinske životne vrijednosti...'

'Opraštamo se od borca za istinske životne vrijednosti...'
5

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirko Šundov je istaknuo kao je Hrvatska vojska odlaskom komodora Tolića 'izgubila svoga časnika, izvrsnog ratnika, velikog zapovjednika'

VIDEO

Na komemoraciji preminulom komodoru Ivici Toliću u utorak u Splitu istaknuto je kako nas napušta veliki domoljub, vrhunski vojnik i dobar čovjek koji je iznad svega volio Hrvatsku.

- Opraštamo se od čovjeka velikog srca, vrhunskog zapovjednika čvrstog stava, beskompromisnog i nepokolebljivog borca za istinske životne vrijednosti, istaknuo je ministar Damir Krstičević izražavajući sućut obitelji u svoje, ali i u ime predsjednika  Vlade Andreja Plenkovića.

Naglasio je kako su Tolića njegove vrline tijekom rata profilirale u istinskog zapovjednika, čovjeka koji brine za svoje ljude i koji je pravi profesionalac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ivica tu nije stao jer je znao da kao narod možemo i moramo više. Stoga je nastavio braniti Hrvatsku i nakon pobjede u Domovinskom ratu kada je uslijedio novi rat - rat za istinu! Rat za zaštitu digniteta Domovinskog rata i zaštitu naših hrvatskih branitelja! - istaknuo je ministar obrane.

U dobi od 50 godina umro bivši europarlamentarac Ivica Tolić
U dobi od 50 godina umro bivši europarlamentarac Ivica Tolić


Niti nakon te dobivene bitke nije se štedio.

- Aktivno je sudjelovao u izradi Strategije nacionalne sigurnosti i u izgradnji Sustava domovinske sigurnosti, a nakon povratka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Hrvatsku nastavio je braniti i promicati nacionalne interese naše Hrvatske kao hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu - kazao je  Krstičević.

Dodao je kako Tolićeva djela ostaju na čast cijelom hrvatskom narodu, Hrvatskoj vojsci i braniteljima.

Šundov: Izgubila smo časnika, ratnika, velikog zapovjednika, čovjeka i domoljuba

Načelnik  Glavnog stožera  Oružanih snaga  Republike Hrvatske  Mirko Šundov je istaknuo kao je Hrvatska vojska odlaskom komodora Tolića 'izgubila svoga časnika, izvrsnog ratnika, velikog zapovjednika, čovjeka i domoljuba'.

- Tvoj odlazak sve nas je duboko potresao, ostavio si neizbrisiv trag u stvaranju naše domovine, posebno u najtežim danima Domovinskog rata, naglasio je Šundov.

Naglasio je kako Tolić nije znao i nije prihvaćao prosječnost te je u svemu težio najboljem.

Medved: Prestalo je kucati jedno veliko hrvatsko srce

Ministar hrvatskih branitelja  Tomo Medved je istaknuo kako je Tolićevim odlaskom 'prestalo kucati jedno veliko hrvatsko srce'.

- Ivica je bio miran i samozatajan čovjek, ali iza njegove blage naravi skrivala se snaga čvrstog karaktera, kazao je Medved.
Istaknuo je kako je Tolić i poslije rata nastavio davati nesebičnu ljubav prema Domovini.

- Znajući kolika je važnost zastupanja hrvatskih interesa u institucijama Europske unije (EU) kao zastupnik u Europskom parlamentu zdušno je branio  temeljne vrijednost i hrvatskog društva te hrvatske nacionalne i državotvorne interese, rekao je Medved.

Tolićev ratni suborac general-bojnik Slaven Zdilar je istaknuo kako je Tolić u rješavanju svih zadataka pristupao analitički.

- Tolić je hrvatski vitez, ratnik i ponosni domoljub - poručio je Zdilar.

Komemoraciji su nazočili i ministar zdravstva Milan Kujundžić, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, politički tajnik  HDZ-a  Ante Sanader, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i brojni drugi.

Posljednji ispraćaj komodora Ivice Tolića obavit će se danas u kasnim poslijepodnevnim satima na groblju župne crkve Svetog Roka u Vinjanima kod Imotskog.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.