Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Oprema za špijuniranje: I olovke vas mogu snimiti

Tvrtka Genius prodaje kamere skrivene u satovima ili naočalima. Onima dubljeg džepa prodaje mobitele koji se ne mogu prisluškivati

M. Tironi
Foto: M. Tironi
14 komentara

Kemijska olovka koja na prvi pogled izgleda poput drugih u zagrebačkoj tvrtki za videonadzor Genius prodaje se za 2500 kuna. Od drugih pisalica razlikuje ju ugrađena kamera manja od centimetra i minijaturni mikrofon. Natakne li se na džep jakne, može snimati sat vremena bez prestanka. Za pregledavanje snimke poseban nastavak iz olovke mora se priključiti na računalo.
- Naš klijent je sumnjao da ga supruga vara. Oduševio se minibežičnim kamerama koje se mogu ugraditi i u strop. Kupio je jednu i postavio je u ormaru spavaće sobe - ispričao nam je vlasnik tvrtke VedranVranić (40). Spomenuti gospodin supruzi je rekao da ide na poslovni put i nakon povratka na računalu pregledao snimke.
- Nazvao nas je samo kako bi nam potvrdio da je kvaliteta snimke odlična, ali nam nije otkrio što je bilo na snimci - kaže Vranić. Minijaturne kamere mogu se nabaviti za 300 do nekoliko tisuća kuna. Onima dubljeg džepa prodaju mobitele koje je nemoguće prisluškivati. Dva mobitela prodaju se za 22.000 kuna, a pozivi s jednog mobitela na drugi zaštićeni su šifrom.
Vranić kupce uvijek upozori da je tajno snimanje zabranjeno. Najskuplji uređaj u Geniusu je laserski mikrofon, koji stoji više od 200.000 kn, a služi za profesionalno praćenje ljudi. Prodaje ga samo državnim institucijama.

KARTICE ZA 'ŠPIJUNIRANJE' KOLEGA - Identifikacijske kartice izgledaju kao obične, ali u okviru kriju kamericu, koja se aktivira pritiskom na nevidljivi gumb. Stoji 2000 kn.

KEMIJSKA OLOVKA S MIKROFONOM - Ima minijaturnu kameru i mikrofon. Može bez prestanka snimati sat vremena. Snimke se pregledavaju na računalu.
Stoji 2500 kuna.

I SUNČANE NAOČALE VAS MOGU SNIMATI - Pritiskom na gumbić na naočalama kamera počinje snimati. Naočale snimke šalju na prijemnik. U cijenu od 3000 kn idu i baterije koje se pune.

MJERI VRIJEME, IMA ŠTOPERICU I KAMERU - Ručni satovi s nevidljivom kamerom koja se aktivira jednom od tipki odlično se prodaju. Uz špijunske, sat vrijedan 3500 kn ima i redovite funkcije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message