News

Komentari 10

Oprez na cesti: Sudar kod Ravne Gore, snijeg u Lici i Gorskom kotaru izaziva velike probleme

Oprez na cesti: Sudar kod Ravne Gore, snijeg u Lici i Gorskom  kotaru izaziva velike probleme

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Delnice u smjeru Rijeke u ponedjeljak ujutro vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat, javlja HAK

U većini zemlje kolnici su izuzetno skliski, a vidljivost je zbog magle smanjena u unutrašnjosti. U Lici i Gorskom kotaru pada i snijeg, pa se vozači pozivaju na oprez i korištenje zimske opreme.

Promet teče otežano i zbog prometne nesreće na 37. kilometru autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Delnice u smjeru Rijeke, gdje se vozi jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h, javlja HAK. Tamo je u tunelu Vršek vozač Peugeota preticao ralicu zbog čega je nastala manja materijalna šteta bez ozlijeđenih, rekli su nam iz PU primorsko-goranske.

Mogući su i odroni, posebno na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju. Na nekim mjestima moguće je i zadržavanje veće količine vode na kolniku s obzirom na jaku kišu.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama kroz Gorski kotar: na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica (isključivanje na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i na čvoru Kikovica za smjer Zagreb), na DC3 Zdihovo-Rijeka, na DC32 GP Prezid-Parg-Delnice, DC203 GP Brod na Kupi-Delnice i DC305 Parg-Čabar. U Lici je zabranjen promet na DC218 Bjelopolje-Donji Lapac te na svim lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Zbog snijega zimska oprema obavezna je na Istarskom ipsilonu (B8) na dionici Rogovići-tunel Učka-Matulji.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje na izlaz kamioni čekaju jedan sat.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Ubli - Vela Luka - Hvar -Split i Vis - Split.

Najčitaniji članci