Obavijesti

News

Komentari 15

Oprezno! Danas za dio Hrvatske upalili narančasti meteoalarm

Oprezno! Danas za dio Hrvatske upalili narančasti meteoalarm

DHMZ izdao je upozorenja za grmljavinsko nevrijeme u Riječkoj, Gospićkoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj regiji za potencijalno opasno vrijeme. U Osječkoj regiji  izdano je narančasto upozorenje

VIDEO

Hrvatska je u četvrtak ponovno u žutom. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za grmljavinsko nevrijeme u Riječkoj, Gospićkoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj regiji za potencijalno opasno vrijeme. U Osječkoj regiji također je moguće grmljavinsko nevrijeme, a izdano je narančasto upozorenje za opasno vrijeme.

Pogledajte video: Tuča prouzrokovala štete OPG-ovima

Pokretanje videa...

Tuča gasi OPG-ove, država im ne daje rakete, tvrdi da nisu učinkovite: Šteta je milijunska VIDEO

Prognoza za Hrvatsku

Iako je u prvom dijelu dana na Jadranu pretežno sunčano, upozorenje je izdano i za pomorce i nautičare. Na sjevernom, a od sredine dana i na preostalom dijelu Jadrana, uglavnom uz obalu, mogući su neverini. Trenutno nema upozorenja za moguće toplinske udare.

Vrijeme je i dalje nestabilno, uglavnom u unutrašnjosti mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno izraženi pljuskovi mogući su poslijepodne u gorskim krajevima, prema kraju dana vjerojatnost za njih povećana je ponovno u središnjim predjelima, ali i na Jadranu, ponajprije na sjeveru, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Pogledajte video: Grom udario u kuću u Slavonskom Brodu

Pokretanje videa...

Grom udario u kuću u Slavonskom Brodu: 'Suze su mi od straha tekle same od sebe' VIDEO

Nestabilna je i atmosfera, osobito u sjevernim kopnenim krajevima zemlje i na Kvarneru. DHMZ tako upozorava da bi najosjetljiviji meteoropati mogli osjećati umor i biti razdražljivi, dok će se ostali uglavnom osjećati dobro.

Vjetar je slab do umjeren sjeveroistočni, uz pljuskove prolazno pojačan, a na Jadranu sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 27 do 33 stupnjeva Celzijusovih.

Prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano i ne posve stabilno. Još prijepodne oblačnije uz mjestimičnu kišu, ponegdje i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 29 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom izgledniji su u drugom dijelu dana, osobito navečer i u noći kada lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 29 °C.

Gorski kotar i Lika

Prijepodne pretežno sunčano, a od podneva uz dnevni razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženi. Vjetar većinom slab, u višim predjelima do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 27 i 30 °C.

Istra

Sunčano uz umjerenu naoblaku, a mjestimice uz razvoj oblaka moguća je kiša ili pljusak s grmljavinom, krajem dana razvedravanje. Puhat će slab zapadni i jugozapadni vjetar. More će biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 19 do 22 °C, a najviša dnevna od 30 do 32 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano, poslijepodne s umjerenom naoblakom. Uz jače naoblačenje navečer je moguća kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, popodne mjestimice jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 30 i 32 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, poslijepodne s umjerenom naoblakom. Prema večeri i kraju dana kiša ili poneki pljusak s grmljavinom mogući su u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 30 i 33 °C.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.