Obavijesti

News

Komentari 103

Rusija ukinula vojnu suradnju sa 74 tvrtke. Ukrajinski mediji: Rusi su spremni na pregovore

Rusija ukinula vojnu suradnju sa 74 tvrtke. Ukrajinski  mediji: Rusi su spremni na pregovore

258. je dan rata u Ukrajini. Nastavlja se prisilna deprotacija civila iz Hersona, a diktator Lukašenko zaprijetio je Europi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.07

Kijev kaže da Rusija nastavlja s raketnim napadima i pljačkom

24sata

Ruska vojska napala je više ciljeva u Ukrajini u utorak, a u napadima na Harkivsku, Donjecku, Zaporišku i Hersonsku oblast korištene su rakete i borbeni zrakoplovi, objavilo je ukrajinsko zapovjedništvo.

"Kršeći međunarodno humanitarno pravo i pravila ratovanja, nastavljaju se napadi na ključnu infrastrukturu i domove“, napisala je ukrajinska vojska na Facebooku. Nisu iznesene pojedinosti o učincima napada.

Ukrajinsko zapovjedništvo je optužilo vlasti u susjednoj Bjelorusiji da još uvijek podržavaju ruske napade na ukrajinske ciljeve pružajući “infrastrukturu, teritorij i zračni prostor“.

Više pročitajte OVDJE.

20.05

Macron: Pregovori Ukrajine i Rusije trebali bi se nastaviti pod uvjetima Kijeva

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je na summitu o klimi COP27 da će biti potrebno vratiti se rusko-ukrajinskim pregovorima "u jednom trenutku", dodavši da bi to trebalo učiniti "pod uvjetima i u vrijeme koje odabere Ukrajina", prema TFI INFO-u.

19.30

Erdogan kaže da Turska nije spremna pustiti Švedsku u NATO

Unatoč „pozitivnih koracima“ prema ispunjenju turskih zahtjeva za solidarnošću u borbi protiv terorizma, Ankara još uvijek nije spremna prihvatiti Stockholm u NATO savez, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak.

„Njegova vlada još uvijek mora umiriti zabrinutu tursku javnost da je solidarnost u NATO-u osigurana ususret izborima iduće godine“, rekao je Erdogan na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji sa švedskim premijerom Ulfom Kristerssonom u Ankari.

19.18

Institut za rat: Ovo je neobična reakcija ruskog ministarstva obrane o velikim gubitcima

24sata

Institut za ratne studije objavio je novu analizu i karte situacije u Ukrajini. 

- Rusko ministarstvo obrane (MoD) izdalo je rijetko priopćenje 7. studenog kao odgovor na opsežno negodovanje ruskih vojnih blogera 6. studenog o prijavljenim velikim gubicima i lošem zapovijedanju unutar 155. brigade mornaričkog pješaštva Pacifičke flote - stoji u objavi.

Više pročitajte OVDJE.

18.06

Ukrajina: Napredujemo u Luhansku, unatoč velikom broju ruskih snaga

Viši ukrajinski dužnosnik za istočnu regiju Luhansk kaže da njihove trupe nastavljaju napredovati unatoč velikom broju ruskih snaga na tom području.

- Ruske okupacijske trupe uspjele su tamo dovesti ogroman broj rezervista, uspjele su izgraditi obrambene strukture, minirale su vrlo veliko područje, tako da je napredovanje prilično oprezno - kazao je Sergij Hajdaj, prenosi CNN.

Komentari 103