Obavijesti

News

Komentari 22

ORaH mirno prosvjedovao i zatražio Šustarovu ostavku

ORaH mirno prosvjedovao i zatražio Šustarovu  ostavku
2

Projekt kurikularne reforme je od iznimne važnosti za Hrvatsku, a postupcima ministra Predraga Šustara doveden je do apsurda, poručili su iz ORaH-a

VIDEO

Nekoliko članova stranke ORaH u srijedu je prosvjedovalo pod parolom "Potrubi za reformu obrazovanja" ispred zgrade Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu.

Priopćenje o prosvjedu donosimo u cijelosti.

''Održivi razvoj Hrvatske ORaH jučer je održao mirni prosvjed "Potrubi za reformu obrazovanja" ispred zgrade Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu.

Ovim prosvjedom ORaH je želio naglasiti kako ministar Predrag Šustar mora odmah dati neopozivu ostavku i to iz više razloga.

Prvi razlog je što ministarstvo nije u roku raspisalo natječaj za dodjelu sredstava za Stipendiranje učenika i studenata – deficitarnih zanimanja, te posebnih ciljnih skupina, gdje prije svega mislimo na romsku nacionalnu manjinu. Visina tog fonda za stipendiranje iznosio je  4.000.000 kn.

Drugi problem jest održavanje Europskih igara mladih u Zagrebu i Rijeci. Sada je evidentno kako sportaši neće biti smješteni u novom Studentskom domu u Rijeci što stvara nove dodatne troškove za organizatora. Isto tako nisu osigurana niti sredstva za nastup hrvatskih sportaša na igrama.

I treći, ali ne i zadnji razlog je dugoročno najvažniji projekt, a to je Kurikularna reforme koji je od iznimne važnost za Hrvatsku, a postupcima ministra Šustara doveden je do apsurda.

Stručni tim koji je radio na reformi tražio je razrješenje, a ministar Šustar dodatno je stvorio probleme jer nije osigurao sredstva za rad povjerenstva, te je pored toga i politiku uključio u rad ekspertne skupine.

ORaH-u je dosta korupcije i malverzacija, koje se ovaj put očituju i u potpunom nepoštivanju stipendista, odnosno neisplaćivanju državne stipendije za slabiji socio-ekonomski status.

ORaH je mišljenja kao zbog svega navedenog ministar Šustar treba odmah dati neopozivu ostavku.

Srdačan pozdrav, Daniel Berdais
glasnogovornik ORaH-a''

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.