News

Komentari 18

Orban je podržao Dodika: 'Bog blagoslovi sve Srbe, Republika Srpska je naš počasni susjed'

Orban je podržao Dodika: 'Bog blagoslovi sve Srbe, Republika Srpska je naš počasni susjed'

Viktor Orban je u video obraćanju podržao Milorada Dodika kojeg je nazvao i 'predsjednikom', iako je on član Predsjedništva BiH, te istaknuo da je Dodik 'spreman očuvati mir' i 'spreman na dijalog'

Mađarski premijer Viktor Orban otvoreno je podržao Milorada Dodika u njegovoj kandidaturi za predsjednika RS-a, javlja Klix

Orban se obratio snimkom na kojoj niti jednom nije spomenuo BiH kao ime države, dok je Republiku Srpsku nazvao 'počasnim susjedom' Mađarske. 

- Zato je ono što se kod vas događa za nas vrlo važno. Ima utjecaja na Mađarsku i na cijelu regiju, ali naravno utječe i na vaše živote, dakle na živote naših praijtelja - rekao je Orban. 

Dodao je kako se u Republici Srpskoj održavaju izbori te Dodika nazvao 'predsjednikom', iako je on član Predsjedništva BiH. 

- Dobro poznajem vašeg predsjednika, gospodina Dodika, koji je dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda, a i ja sam ponosan na naše osobno prijateljstvo. U njemu sam upoznao čovjeka koji je spreman očuvati mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštivanje Daytonskog sporazuma, i koji uvijek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda - poručio je Orban te dodao kako i u budućnosti želi surađivati s Dodikom. 

- Nadam se da ću i nakon izbora imati priliku za to. Bog blagoslovio sve Srbe na cijelom prostoru Balkana - rekao je. 

Najčitaniji članci