News

Komentari 113

Zbrka u Saboru: Jandroković prekinuo sjednicu, tražio od Dalije negativan test na koronu

Zbrka u Saboru: Jandroković prekinuo sjednicu, tražio od Dalije negativan test na koronu

Dalija Orešković je rekla da je u samoizolaciji u onom razdoblju kako joj je to propisao liječnik opće prakse, a to je 10 dana od kontakta s osobom kojoj je dijagnosticiran Covid-19

Zastupnice Orešković, vaš Klub uputio je dopis 26. studenog da ćete idućih sedam dana provesti u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom. I jučer je vaš klub uputio dopis da ćete biti u samoizolaciji, vi i i kolegica Anka Mrak Taritaš. Vi ste sada ovdje, o čemu se radi, upitao je na početku sjednice Sabora predsjednik Gordan Jandroković zastupnicu Daliju Orešković (Centar).

POGLEDAJTE VIDEO: Jandroković prekinuo sjednicu, optužio Orešković da ugrožava prisutne

Ona je pojasnila kako je u samoizolaciji u onom razdoblju kako joj je to propisao liječnik opće prakse.

- To je 10 dana od kontakta s osobom kojoj je dijagnosticiran Covid, a kako ste vi sustav osmislili i kako se tih 10 dana računa, to nije moja odgovornost nego zdravstvenog sustava - poručila je.

Jandroković je ponovio kako je 26. uputila dopis da će sedam dana biti u samoizolaciji, a od tad je prošlo šest dana.

- Vi niste u samoizolaciji, imate li test da ste negativni - upitao ju je na što je Orešković poručila kako nema test.

Jandroković je prekinuo sjednicu na 10 minuta dok se ne utvrde činjenice ne dopustivši Orešković da išta objasni.

- Ovo neću dozvoliti, ovo je ugrožavanje zdravlja zastupnika i zastupnica - poručio je.

Nakon 10 minuta su se zastupnici vratili u sabornicu, a Jandroković je istaknuo kako je došlo do greške u komunikaciji njezina Kluba kada su slali dopis, u kojem su krivo naveli datum te da je Orešković istekla samoizolacija jučer.

- Dakle ona danas može biti na sjednici tako da bih ju molio da se vrati. Iz Kluba su krivo napisali, a moje je da reagiram pa bih molio da se pazi na to - poručio je Jandroković.

POGLEDAJTE VIDEO Dalija Orešković objašnjava što se dogodilo

- Pokazala sam sve doznake i nalaz liječnika, sve smo brzo riješili, moja samoizolacija završila je jučer - rekla je kasnije Orešković novinarima.

Dodala je kako građani gube povjerenje u Stožer i da bi se trebao imenovati novi stožer s relevantnim imenima iz struke, a ne s ljudima iz stranaka.

Najčitaniji članci