Obavijesti

News

Komentari 307

Orešković s braniteljima: Neka udruge predlože svog ministra

Orešković s braniteljima: Neka udruge predlože svog ministra
9

Premijer je kazao kako je dao mogućnost braniteljskim udrugama da same predlože kandidata, a isto će ponuditi i drugim udrugama. Za sljedeći tjedan najavio je i razgovor s Milijanom Brkićem

VIDEO

Premijer Tihomir Orešković u Banskim dvorima primio je u petak predstavnike udruga iz Domovinskog rata, a na sastanku su bili i potpredsjednici Tomislav Karamarko i Božo Petrov. Postavilo se pitanje kada će Ministarstvo branitelja dobiti svog čelnog čovjeka. Premijer je kazao da je to bilo i prvo pitanje branitelja na sastanku. Napomenuo je će idući tjedan kad se vrati iz Bruxellesa to pitanje biti prioritet. O tome još nije razgovarao s Milijanom Brkićem koji je kandidat HDZ-a za tu funkciju kao ni s prvim potpredsjednikom Vlade Karamarkom, koji je ranije ustvrdio da je Brkić jedini kandidat za to mjesto.

S Brkićem će razgovarati drugi tjedan

Orešković je braniteljima na sastanku omogućio da i oni iznesu ime kanidata za ministra branitelja.  
- Brkić je kandidat. Ako imaju i drugi kandidati mislim da je bitno da svi budu na stolu. Drugi tjedan ću razgovarati s Brkićem. Otvorio sam na sastanku mogućnost ukoliko udruge branitelje žele, da mogu za to mjesto predložiti nekog drugog kandidata. Potom ću od predloženih kandidata izabrati najkvalitetniju osobu za ovo vrlo bitno ministarstvo - izjavio je premijer. 
O Milijanu Brkiću kao kandidatu progovorio je i Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata. Ponovio je da je Brkić bio branitelj i dao veliki doprinos u Domovinskom ratu te da on sigurno prepoznaje probleme s kojima se susreće braniteljska populacija. 
- Rekli smo da onog trenutka kada bude imenovan ministar branitelja, a politika je ta koja odlučuje, hrvatski branitelji spremni su sjesti za stol i razgovarati. Očekujemo, ako bude izabran gospodin Brkićda će sigurno doprinijeti jednom kvalitetnom radu Ministarstva branitelja i da konačno krenemo u rješavanje problema. Nažalost, prvo će trebati rješavati ono što se četiri godine nije radilo i zato smo spremni ponuditi svoju suradnju - rekao je Glogoški. 

"Ministarstvo branitelja zaslužuje kvalitetnog čovjeka"

Postavilo se i pitanje kako će se Vlada postaviti prema preporukama Europske komisije koja traži da se srežu braniteljska prava. 
- To sam danas prvi puta vidio u medijima. Drugi tjedan dat ću izjavu kad se malo više upoznam s detaljima iz preporuka Europske komisije - izjavio je. 
Đuro Glogoški prokomentirao je otvoreno pismo koje je napisao tajnik njegove udruge u kojem je između ostalog sramotnim ocijenio što još uvijek nema ministra branitelja. Naveo je da su oni četiri godine pokušavali razgovarati sa bivšim ministrom i predsjednikom Vlade o samoubojstvima branitelja te je ustvrdio da nije bilo razumijevanja i da ih nije bilo briga. 
- Danas na sastanku smo razgovarali i o tome. Cilj je da se spriječe pokušaji samoubojstava i da će ova Vlada učiniti sve da se to dogodi. Sigurno je da treba skrenuti pozornost na situaciju koja je. I danas smo kada smo razgovarali o tome rekli da Ministarstvo branitelja zaslužuje kvalitetnog čovjeka - rekao je. 
Premijer Orešković je zahvalio braniteljima koji se borili na kako kaže našu prekrasnu Hrvatsku i omogućili da on danas bude na ovom mjestu. Na sastanku je želio direktno od branitelja čuti koji su problemi i izazovi te na koji način može Vlada pomoći u rješavanju problema. Idućeg tjedna sastat će se i s ostatkom braniteljskih udruga. Glogoški je kazao da su premijera upoznali s problemima, a za razliku od protekle četiri godine ovoga puta su, kaže, naišli na razumjevanje. Braniteljske udruge su spremne na suradnju.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 307
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192