Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Osijek: Izgorjelo vozilo Hitne u garaži, spasili ostala od vatre

Vatra se brzo proširila, a do dolaska vatrogasaca proširila se na električne instalacije u garaži, kao i na zadnja svjetla dva vozila uz Citroen u plamenu

vatrogasci-osijek.hr
Foto: vatrogasci-osijek.hr
5 komentara

Osječki vatrogasci u nedjelju u 5 sati ujutro brzom intervencijom uspjeli su spriječiti da se vatra s jednog vozila Hitne pomoći u garaži Hitne u Huttlerovoj ulici ne proširi na preostala vozila te praktično Hitnu pomoć Osječko-baranjske županije ostavi bez vozila. Prema vatrogasnom izvješću dim je gusto sukljao iz parkiranog Citroena Jumpera. 

U tom vozilu su se, ustvrdili su vatrogasci, zbog kvara pregrijali električni vodiči. Vatra se brzo proširila, a do dolaska vatrogasaca proširila se na električne instalacije u garaži, kao i na zadnja svjetla dva vozila uz Citroen u plamenu.

Požar je gasilo 11 vatrogasaca koji su pristigli u četiri vatrogasna vozila. Naknadno će se ustvrditi kolika je materijalna šteta.

Berislav Pašalić, ravnatelj Hitne, kaže da šteta nije velika, koliko god garaža izgledala uništena.

To izgorjelo vozilo bilo je staro devet godina i već je prešlo više od 350.000 kilometara. 

- Za njega svakako na tržištu ne bi mogli dobiti više od 15.000 kuna, ako bi ga itko i kupio! U garaži je izgorjelo nešto malo električnih instalacija i ukupna šteta ne prelazi više od 25.000 kuna. Za konačnu ocjenu pričekat ćemo okončanje očevida - kaže Berislav Pašalić.

Prema njegovim riječima, sva vozila, kao i garaža, bili su osigurani i osiguranje će platiti nastalu štetu. S druge strane, služba Hitne medicinske pomoći funkcionirala je cijelo vrijeme i nijednog trenutka požar u garaži nije doveo u pitanje opstojnost te službe.

Možda vas zanima i ovo:
Message