Obavijesti

News

Komentari 0

Osijek osigurao 101 pomoćnika u nastavi u školama i vrtićima

Osijek osigurao 101 pomoćnika u nastavi u školama i vrtićima

Ivan Radić kazao je na konferenciji za novinare kako je u projekt "Osigurajmo im jednakost" uključeno 17 škola, vrijednost projekta je 4,5 milijuna kuna od čega je 85 posto bespovratnih EU sredstava

VIDEO

Grad Osijek za ovu je školsku godinu kroz dva projekta predvidio uvođenje 101 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za djecu s poteškoćama u osnovnim školama, čime je osigurana stručna pomoć za 112 učenika te djecu u vrtićima.

Gradonačelnik Ivan Radić kazao je na konferenciji za novinare kako je u projekt "Osigurajmo im jednakost" uključeno 17 škola, vrijednost projekta je 4,5 milijuna kuna od čega je 85 posto bespovratnih EU sredstava, a ostatak je osigurao grad.

Drugim projektom, dodao je, osigurani su pomoćnici u nastavi za djecu s poremećajem hiperaktivnosti i deficita pažnje, a obuhvaćeno je po 35 osnovnoškolaca i vrtićke djece, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 1,3 milijuna kuna.

"Grad Osijek jedan je od rijetkih gradova koji je osigurao pomoćnike u nastavi za djecu vrtićke dobi. Time želimo poslati snažnu poruku djeci s poteškoćama i njihovim roditeljima da grad Osijek stoji iza njih te da će i u budućnosti nastaviti pomagati u ovim situacijama", poručio je Radić.

Podsjetio je kako je ove godine u školu krenulo 7340 učenika osječkih osnovnih škola, od čega 892 prvašića, što je 27 više nego prethodne godine.

Napomenuo je kako su iz grada i ove godine, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, osigurali besplatni školski obrok za sve učenike osnovnih škola, za što smo su predviđena tri milijuna kuna.

Jednosmjenska nastava osigurana je u 11 od 20 osnovnih škola, sa željom da na takvo obrazovanje prijeđe što veći broj škola zbog čega se radi rekonstrukcija i dogradnja nekih škola, naveo je Radić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.