Obavijesti

News

Komentari 1

Osijek: Pad broja noćenja u travnju je bio čak 73 posto

Osijek: Pad broja noćenja u travnju je bio čak 73 posto
1

Direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Jurić objasnila je kako je ova godina dobro počela jer je u siječnju povećan broj noćenja za 30 posto u odnosu prema prošloj godini

VIDEO

Epidemija koronavirusa počinila je veliku štetu turizmu Osječko-baranjske županije, ponajviše kongresnom turizmu i velikim manifestacijama, pa će županijska uprava nastojati pomoći turističkim djelatnicima.

Zaključeno je to na sastanku Županijskog stožera Civilne zaštite i turističkih djelatnika u ponedjeljak u Osijeku.

Načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović rekao je da je epidemija najviše štete prouzročila kongresnom turizmu i organizaciji velikih manifestacija jer je bilo mnogo otkazivanja za lipanj i srpanj. No, dodao je, Slavonija i Baranja su sigurne kad je riječ o epidemiološkoj situaciji.

Upravni odjel za turizam i županijska Turistička zajednica imaju određene ideje, a župan Ivan Anušić sa stručnim službama izrađuje rebalans proračuna za ovu godinu i sigurno će biti zainteresiran za pomoć turističkim djelatnicima, poručio je Ivanović.

Direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Jurić objasnila je kako je ova godina dobro počela jer je u siječnju povećan broj noćenja za 30 posto u odnosu prema prošloj godini, a u veljači za sedam posto.

U ožujku počinje lagani pad, u travnju bilježimo smanjenje broja noćenja od 73 posto u odnosu prema lani, a svibanj će vjerojatno pokazati još gore stanje. Ukupno, od 1. siječnja do 15. svibnja ove godine bilježimo pad broja noćenja od 56 posto u odnosu prema prošloj godini, dodala je Jurić.

Potvrdila je kako je najveći udarac doživio kongresni turizam, koji u ovo doba godine ostvaruje najbolje rezultate u broju noćenja i ugostiteljskim sadržajima pa je to dio koji će se morati najviše kompenzirati.

Lipanj - mjesec otvorenih vinskih podruma u vinogorjima Osječko-baranjske županije

S obzirom na to da su zbog epidemije otkazane mnoge manifestacije, Jurić je rekla kako se tijekom lipnja planira Mjesec otvorenih vinskih podruma u županijskim vinogorjima, manifestacija za koju su lokalni vinari vrlo zainteresirani, a koja bi u lipnju Osječko-baranjsku županiju učinila vinskom destinacijom.

Istaknula je kako je i dalje povećan interes za turističke posjete Slavoniji, a nedavno su stigli i upiti iz Mađarske za učeničke ekskurzije, gdje se traži smještaj s većim brojem postelja.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam Tatjana Roth je rekla kako se turistički djelatnici okreću domaćim gostima, a epidemiolozi će biti na raspolaganju svima koji žele ponuditi svoju pansionsku i drugu ponudu kako bi mogli nastaviti s radom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.