Obavijesti

News

Komentari 9

Osječanin promijenio operatera pa mu oba slala uplatne račune

Osječanin promijenio operatera pa mu oba slala uplatne račune
1

Nezadovoljni čitatelj iz Osijeka javio nam se da je promijenio operatera, ali da je i dalje nastavio dobivati račune. U kolovozu je prekinuo ugovor, a dobio je račun i za rujan...

VIDEO

Dobio sam račun od A1 za rujan 2019. iako sam u kolovozu prekinuo ugovor. Barem sam tako mislio, požalio nam se čitatelj iz Osijeka.

Odlučio je promijeniti operatera jer je dobio obavijest o poskupljenju usluge.

- Do kraja kolovoza mogao sam zbog poskupljenja prekinuti ugovor s A1 bez penala. Popunio sam Jedinstvenu izjavu krajnjeg korisnika o raskidu ugovora i poslao Iskonu, novom operateru. Rekli su mi da će oni dalje rješavati - dodao je.

Nisu pravilno javili

Naime, A1 je od 1. rujna mijenjao cijene, a mjesec dana ranije morali su o tome obavijestiti korisnike i ponuditi im raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid.

Prema dokumentaciji koju nam je Osječanin poslao, već 7. kolovoza je mailom iz Iskona dobio povratnu informaciju o usluzi koju je zatražio te im je poslao popunjene izjave. Iskon mu je 21. kolovoza priključio novu liniju pa je 23. kolovoza poslao mail tvrtki A1 tražeći upute o vraćanju njihove opreme. Odgovorili su mu 30. kolovoza, sedam dana kasnije, da će upute dobiti na kućnu adresu.

- Iz A1 su me zvali 31. kolovoza i pokušali nagovoriti da ostanem kod njih. Kako A1 nema infrastrukturu koju želim na lokaciji kamo se selim, rekao sam da ne želim ostati kod njih. Potvrdio sam prekid ugovora, na što je operaterka rekla da je to sve - rekao je čitatelj.

Upute o slanju opreme nisu mu stigle pa ju je 2. listopada poslao u A1 te im potvrdu o tome poslao mailom. Odgovorili su mu 6. listopada, a dan kasnije je stigao i račun za rujan, za uslugu koju nije koristio.

Iz službe za korisnike A1 odgovorili su mu da nema nepravilnosti u računu.

- Dana 21. kolovoza 2019. zaprimili smo zahtjev za prijenos usluga kod drugog operatera te smo prihvatili Jedinstvenu izjavu krajnjeg korisnika. Drugi operater nam je trebao dostaviti informaciju o izvršenom prijenosu, nakon čega mi možemo isključiti uslugu.

Nismo je dobili pa liniju ne možemo ugasiti. Možete zatražiti raskid ugovora, a napominjem da ćemo u slučaju raskida prije isteka ugovorne obveze obračunati penale - odgovorili su Osječaninu i napisali da se, ako nije zadovoljan odgovorom, može žaliti povjerenstvu.

- U postupku je pogriješio Iskon koji A1 nije obavijestio da je korisniku aktivirana usluga u njihovoj mreži bez prijenosa broja pa su mu ostale aktivne sve usluge - odgovorili su nam iz A1 i dodali da su ga pogreškom kontaktirali 31. kolovoza.

Poništili su ipak račune

No iz Iskona kažu da mu je A1 nakon tog razgovora trebao isključiti uslugu.

- Korisnik je u Iskonu odabrao internet bez fiksnog telefona na optičkoj liniji, a starom operateru, našom pogreškom, nismo poslali datum prijenosa linije. Korisnik je 31. kolovoza u razgovoru potvrdio raskid ugovora prijašnjem operateru pa su nakon toga trebali isključiti uslugu bez obzira na povratnu informaciju iz Iskona - odgovorili su nam iz Iskona.

No iz Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti rekli su da se još ugovor ne može raskinuti telefonom i dodali:

- Kako novi operater nije obavijestio A1 da korisnik neće aktivirati govornu uslugu, nisu znali da je korisniku realizirana usluga i ostao je aktivan i u A1.

Nakon našeg upita A1 je poništio sporne račune.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a