News

Komentari 2

Osječanka čistila podrum pa našla 3 kilograma eksploziva

Pri čišćenju podruma obiteljske kuće u Osijeku 68-godišnjakinja je pronašla više od dva kilograma plastičnog eksploziva „PEP 500“ te više od jednog i pol kilograma "NT“ eksploziva

Prilikom čišćenja podruma obiteljske kuće  68-godišnja Osječanka je u četvrtak pronašla više od tri kilograma eksploziva, izvijestila je u petak osječko-baranjska Policijska uprava (PU).

Pri čišćenju podruma obiteljske kuće u Osijeku 68-godišnjakinja je pronašla više od dva kilograma plastičnog eksploziva „PEP 500“ te više od jednog i pol kilograma "NT“ eksploziva. Na mjesto pronalaska došao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo eksploziv.

U policiji podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ te da se, prema Zakonu o oružju, oružje može uvijek predati policiji, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Građane također pozivaju da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Najčitaniji članci