Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oslobodili je optužbe za smrt 20-mjesečne curice

Z. Valentić oslobođena je optužbe za smrt Hane Ščuke (20 mj.) iz Ferdinandovca, koja je 2006. godine umrla od fulminantne menigokokne sepse

Josip Maljak
Foto: Josip Maljak
16 komentara

Suđenje, koje je vodila sutkinja Vesna Piškorec-Kuzmić, bilo je zatvoreno za javnost. Općinski državni odvjetnik iz Koprivnice Krunoslav Kunštića je najavio žalbu na nepravomoćnu presudu.
Dr. Valentić bila je optužena za kažnjivo djelo nesavjesna liječenja jer je, radeći kao dežurni specijalist-pedijatar u Općoj bolnici "Dr. Tomislava Bardeka", pošto je pregledala, djevojčicu poslala na kućno liječenje. ODO je u optužnici naveo kako je djevojčica imala visoku temperaturu koja se teško snižava, te osip po tijelu, a laboratorijski nalazi i nedavno preboljene vodene kozice upućivale su na loše zdravstveno stanje djeteta. Po optužnici liječnica je djevojčicu pustila na kućno liječenje u tijeku kojeg joj se zdravstveno stanje pogoršalo do te mjere da je, zbog nepravodobne i neprimjerene medicinske pomoći, oko pet sati 27. srpnja 2006. preminula u obiteljskoj kući zbog brzoprogresivne generalizirane infekcije meningokokom - fulminantnog oblika meningokokne sepse. 

Možda vas zanima i ovo:
Message