Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Oslobodili su ih optužbi da su htjeli ubiti policajca iz Daruvara

Petar, Mirko i Branko Zec iz Daruvara oslobođeni su i optužbi da su policajcu Ivici Horvatu planirali minirati kuću i vikendicu. Trojac je nakon praćenja uhićen u lipnju

Damir Špehar/Pixsell
Foto: Damir Špehar/Pixsell

Petar (41), Mirko (33) i Branko (36) Zec iz Daruvara u četvrtak su na bjelovarskom Općinskom sudu nepravomoćno oslobođeni svih točki optužbe po kojoj su planirali ubiti daruvarskog policajca Ivicu Zubaka (45), te mu minirati kuću i vikendicu. 

U usmenom obrazloženju oslobađajuće presude, sutkinja Sanela Horvat, je kazala kako bjelovarsko Općinsko državno odvjetništvo nije podnijelo niti jedan materijalni dokaz na kojemu se temeljila optužnica. Isto tako sud nije uzeo vjerodostojnim svjedočenje Nove Pejazića i oštećenog Ivice Zubaka, koji su ih teretili. Podsjećamo da su u lipnju nakon navodnog višemjesečnog praćenja uhićena trojica prezimenjaka Zec, jer je procijenjeno kako s još jednom nepoznatom osobom spremaju likvidaciju Zubaka koji živi u Daruvaru sa suprugom i troje djece. 

Sutkinja Horvat je ujedno ukinula i posebne mjere koje su se nakon što su od 20. lipnja do 17. kolovoza kad su izašli iz pritvora provodile protiv Petra, Mirka i Branka. Troškovi postupka padaju na teret proračuna. Iz Odvjetništva su najavili žalbu nakon što prime pismeni otpravak oslobađajuće presude.   


Možda vas zanima i ovo:
Message