Obavijesti

News

Komentari 60

Osnovnoškolka slomila umjetni nokat na tjelesnom. Roditelji se za to žalili školskom vijeću?!

Osnovnoškolka slomila umjetni nokat na tjelesnom. Roditelji se za to žalili školskom vijeću?!

Slovenka je došla na sat tjelesnog odgoja s dugim umjetnim noktima. Tijekom vježbe ozlijedila je prst. Dodavajući loptu, slomila je umjetni, a potom i pravi nokat ispod njega...

VIDEO

Učenica jedne osnovne škole u Sloveniji slomila je umjetni nokat na satu tjelesnog. O tom neobičnom slučaju ovih dana priča cijela Slovenija. Priča ide ovako. Školarka je došla na sat tjelesnog odgoja s dugim umjetnim noktima. Tijekom vježbe ozlijedila je prst. Dodavajući loptu, slomila je umjetni, a potom i pravi nokat ispod njega.

Prema pisanju slovenskih medija, roditelji su se žalili školskom vijeću uz tvrdnju da njihova kći ima pravo imati umjetne nokte te da je za ozljedu kriva učiteljica. Nije poznato kako će školsko vijeće odlučiti o slučaju.

Odvjetnica Nana Weber je za slovenski časopis Pravna praksa ispričala kako su roditelji odgovorni za djevojčicu te da su oni morali odobriti curici da nosi u školu tako dugačke nokte. Dalje navodi kako je Zakonom o osnovnoj školi propisano da škola može odrediti svoj kućni red unutar ustanove i mjere za sigurnost i održavanje reda. Svrha škole je stjecanje osnovnog obrazovanja, kaže Weber.

U Sloveniji prvi slučaj Omikrona
U Sloveniji prvi slučaj Omikrona

S ovakvim se slučajem još nije susrela no navela je nekoliko drugih primjera iz praske. Na primjer, 2015. godine slovenski sud je presudio da je škola odgovorna za pad učenika jer je organizirala nastavu tjelesnog na neuređenoj atletskoj stazi. Između ostalog, 2016. godine isti sud je presudio da je druga učiteljica odgovorna jer nije osigurala sigurnost učenika pri trčanju.

- Naloženo im je da tijekom natjecateljske vježbe trče prema zidu i okrenu se samo 60 cm ispred zida. Uvijek postoji opasnost od klizanja ili pada prilikom zaustavljanja i okretanja tijekom trčanja, što se mora uzeti u obzir, pa treba zaštititi dio zida na koji su trčala devetoipolgodišnja djeca - rekla je odvjetnica.

Odgovornost za štetu tako se određuje prema svakog zasebnom slučaju, navodi Weber, prenose Slovenske Novice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.