Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
83 komentara

Ostaje ili odlazi? Sud časti će popodne odlučiti o Milinoviću

Iako je već gotovo 30 godina u stranci, zadnji potez Darka Milinovića bila je kap koja je prelila čašu. Naime, zajedno sa svojim pristašama došao je ispred središnjice i zahtijevao novi datum izbora

Zagreb: Milinović rješava "statusna pitanja" pojačavajući pritisak na vodstvo HDZ-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
83 komentara

Visoki sud časti HDZ-a će u ponedjeljak popodne odlučiti hoće li izbaciti Darka Milinovića iz stranke ili ne. Mogao bi se izvući i s lakšom sankcijom zbog tijesne većine u Saboru. 

Potpredsjednik stranke Željko Reiner nije htio komentirati u nedjelju što će se dogoditi s njegovim dugogodišnjim kolegom. 

MAJKA LEGENDARNOG GAVRANA: 'Čujem da žele uništiti moga Dadu. E neće, dok sam ja živa'

- Ostavimo dnevnu politiku za svakodnevicu - izjavio je. 

Iako je već gotovo 30 godina u stranci, zadnji potez Darka Milinovića bila je kap koja je prelila čašu. Naime, zajedno sa svojim pristašama iz ličko-senjske županije, došao je pred središnjicu u Zagreb kako bi inzistirao na novom datumu izbora. 

Zagreb: Milinović rjeÅ¡ava "statusna pitanja" pojačavajući pritisak na vodstvo HDZ-a ON JE UVJEREN DA OSTAJE Leti li Dado iz HDZ-a? Odluku će doznati već u ponedjeljak...

- Neću dopustiti da se, u prenesenom smislu, od HDZ-a radi cirkus i nikakva događanja naroda - izjavio je tad premijer Andrej Plenković. 

Darku Milinoviću nije prvi puta da se pobunio protiv Plenkovića. Početkom godine napao je ministra Ćorića. Razlog je taj da po Lici kadrovira, kako kaže, bez da se njega pita. Po volji mu nije bio niti Čorićev odabir za ravnatelja nacionalnog parka Plitvička jezera. "Ne dozvolim da mi kvazi HDZ-ovci, kao što je ministar Ćorić, omalovažavaju ljude iz ličko-senjske županije i kažu da ovdje nema sposobnih", rekao je tada Milinović.

BURNO U HDZ-U Plenković: Nećemo tolerirati ponašanje Darka Milinovića

Nekoliko mjeseci kasnije zabrinula ga je i Istanbulska konvencija. 

- Imam rezerve i nije me do sada nitko uvjerio da ne postoji ova rodna ideologija u Istanbulskoj konvenciji - rekao je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message