Obavijesti

News

Komentari 31

Ostali bez svega: Djeca se igrala s peći i zapalila kuću

Ostali bez svega: Djeca se igrala s peći i zapalila kuću
26

Sračinec: Dijete je htjelo zagrijati medvjedića na peći. Vatra je zahvatila kuhinju i proširila se na ostatak kuće. Djeca su uspjela pobjeći iz buktinje

VIDEO

Sve ovo napravio sam sa svojih deset prstiju. Nikada nikoga nisam tražio kune, a sada nemam ništa, nemam gdje spavati s obitelji- plače nasred zgarišta Ivica Petrinjak (41). U svega nekoliko minuta vatra je progutala unutrašnjost njegove kuće u Sračincu kraj Varaždina, a na sreću, troje djece na vrijeme je pobjeglo iz kuće. Majka Snježana oko osam sati ujutro krenula je u štalu nahraniti koze, zečeve i kokoši.
- Čula sam krikove i zapomaganje djece kako gori kuća i poletjela sam prema njima. Dražen (6), Perica (4) i Josipa (2,5) bosi su stajali na dvorištu i plakali, dotrčao je i susjed i pozvao vatrogasce, a ja sam potrčala u kuću i uzela kantu vode. No,ništa se nije moglo napraviti, sve je bilo puno dima, gorjele su instalacije i lamperija - priča šokirana Snježana Petrinjak (36). Sin Danijel (8) bio je u školi. Djecu je odvela i utoplila u susjednu kuću kod suprugove rođakinje, a osim što je svjesna da više nema ničega, ni sama još ne zna što je uzrok požara.
- U dnevnom boravku imamo peć na drva, ali ništa oko nje nije izgorjelo, dok je potpuno izgorio trosjed koji je na drugom kraju sobe, uz televizor i kablove. Moguće da je sin grijao na peći svog medvjedića koji se zapalio pa ga je prislonio na trosjed, zaista ne znam, još sam u šoku - priča Snježana koja još nema hrabrosti ući u izgorenu kuću. Jedino je, kaže, dječja soba ostala čitava. Policija je izvjestila da su djeca gurala papir u peć i zapalila kuću.
Njen suprug Ivica radio je noćnu smjenu, kada ga je zatekla tužna vijest. Otac osmero djece nedavno je dobio i rješenje kojim mu Centar za socijalnu skrb vraća četvero djece koje su im prije šest godina oduzeli zbog, kako su obrazložili, zanemarivanja.
- Imamo veliku njivu i blago i doista puno posla, a oni su zaključili da trebamo više biti s djecom. Sve sam promijenio i uredio u kući da mi se moja dječica vrate, a sada nemam ni njih ni kuće - neutješan je Ivica. Načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec uredio je da im općina plati smještaj dok im se kuća potpuno ne obnovi, a na izvanrednoj sjednici donijet će odluku i o financijskoj pomoći. Centar za socijalnu skrb nabavit će im potrebnu odjeću, a u akciju pomoći uključili su se susjedi i mještani. Svi koji žele pomoći nesretnoj obitelji Petrinjak mogu to učiniti uplatom na tekući račun Ivice Petrinjaka otvoren u Zagrebačkoj banci: 2360000-3200544408.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.