Obavijesti

News

Komentari 37

Ostrogović: Na naplatu došlo SDP-ovo upravljanje Rijekom

Ostrogović: Na naplatu došlo SDP-ovo upravljanje Rijekom

Poskupljuju komunalne usluge, grad je prljav, ukidaju se polasci gradskih autobusa. Za to nisu odgovorni direktori i pojedini rukovoditelji, nego gradonačelnik Filipović i njegov mentor Obersnel, kaže Josip Ostrogović

VIDEO

Predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović u četvrtak je poručio kako su problemi u gradskim komunalnim društvima i sustavu predškolskog odgoja pokazali da je "došlo na naplatu" SDP-ovo dugogodišnje loše upravljanje gradom.

"Poskupljuju komunalne usluge, a ujedno su sve lošije kvalitete, grad je prljav, ukidaju se polasci gradskih autobusa. Za to nisu odgovorni direktori i pojedini rukovoditelji, nego gradonačelnik Filipović i njegov mentor Obersnel te svi oni koji podržavaju tu neuspješnu politiku", kazao je Ostrogović na konferenciji za novinare.

Istaknuo je da tome pomoć daju i "male strančice koje predstavljaju kvazi borce za građane", a potom prihvaćaju prijedlog gradskog proračuna.

"Odbijanje gradskog proračuna je način za reći 'dosta' ovoj politiici SDP-a, ali se uvijek nađu osobni interesi i proračun prođe", rekao je Ostrogović.

Dug gradskih tvrtki i komunalnih poduzeća veći od milijardu kuna

Pritom je iznio podatak o većem od milijardu kuna cjelokupnom dugu trgovačkih i komunalnih društava u vlasništvu grada.

"Žalosti da gradonačelnik prihvaća poskupljenje cijena javnog prijevoza i odvoza otpada, a da se ne pokuša prilagodba i promjena modela poslovanja kojima bi se možda mogao kompenzirati porast cijena usluga", naveo je.

Strah ga je, kaže, i pomisliti što bi se dogodilo da Vlada nije preko EU fondova omogućila nabavu novih autobusa za Autorolej, a da je Grad morao sam kupiti autobuse, a smatra da bi se i ti troškovi tada skrenuli na građane.

Sustav predškolskog odgoja u kritičnom stanju

Ostrogović je upozorio je da je, unatoč novijim pokušajima zamjenice gradonačelnika Sandre Krpan da popravi situaciju, sustav predškolskog odgoja u Rijeci u kritičnom stanju.

"To je rezultat godina nebrige, pa je nezadovoljstvo odgajatelja ogromno", poručio je.

Izrazio je nadu da će građani prepoznati rješenja koja dolaze iz HDZ i konačno shvatiti da smjena SDP-a nije samo pitanje "političke higijene", nego nužna činjenica da ostanemo živjeti u Rijeci, gradu s velikim mogućnostima za kvalitetan život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.