News

Komentari 43

Ostvarila mu se želja: Papa je poljubio teško bolesnog dječaka

Ostvarila mu se želja: Papa je poljubio teško bolesnog dječaka

Kad je krenuo na kemoterapije dječaka je posjetio netko iz udruge Zaželi želju. On im je otkrio da želi dobiti poljubac od Pape. Želja mu se ostvarila tijekom putovanja u Rim

Teško bolesnom dječaku iz Ohija u SAD-u papa Franjo ostvario je u ovom Svetom tjednu najveću želju - poljubio ga je tijekom njegovog posjeta Rimu, javlja CNN.

Peter Lombardi (12) imao je tek devet godina kad su mu liječnici u travnju 2015. dijagnosticirali akutnu limfoblastičnu leukemiju.

U rujnu je dječak krenuo na kemoterapije. Jednog dana dok su njegovi pobožni roditelji iz bolničke sobe gledali posjet pape Franje Philadelphiji, Petera je posjetio netko iz udruge "Zaželi želju", koja ostvaruje želje teško bolesnoj djeci.

- Želim da me papa Franjo poljubi - rekao je dječak.

Iz udruge su mu rekli da ne mogu jamčiti da će se želja ostvariti, ali su mu obećali borbu svjetlosnim mačevima s Darth Vaderom tijekom 2019.

Od lipnja 2017. Peterov rak je u remisiji. Njegova obitelj isplanirala je putovanje u Italiju kako bi proslavili dječakovo ozdravljenje i zahvalili Bogu na uslišenim molitvama.

- Zbilja nismo očekivali da će mu se želja ostvariti. Ne možeš doći u Rim i očekivati da će Papa poljubiti tvoje dijete, među tisućama ljudi.

Kad su stigli u Rim, obitelj je uzela za vodiča Mountain Butorca, da im pokaže Rim iz katoličke perspektive. Peterova majka rekla je Butorcu za dječakovu želju. Iznenadila se kad je rekao da bi mogao srediti da se ona i ostvari.

U srijedu se Butorac sastao s prijateljicom Joanne, udanom za jednog od pripadnika Švicarske garde, koja čuva Papu.

- Odvela nas je do mjesta gdje živi Švicarska garda da ih upoznamo, bilo je prekrasno. Rekla nam je da moramo vikati kad se Papa pojavi i podići Petera prema njemu - kaže majka.

Jedan od pripadnika papinog osiguranja podignuo je dječaka, a onda ga je Papa poljubio u čelo.

- Nije ga samo poljubio, dopustio mu je da sjedne u papamobil - kazala je majka koju je taj trenutak posebno dirnuo. Nije mogla suspregnuti suze.

Dječakova obitelj vjeruje da je Bog zaslužan za njegovo ozdravljenje.

- Bog nam je dao toliko nade, bio je milostiv - kaže majka. Obitelj se za dječakovo ozdravljenje molila i svetom Antunu Padovanskom te će zbog toga Uskrs provesti u Asisu. Na svom putovanju posjetit će Sorento i Međugorje.

Najčitaniji članci