Obavijesti

News

Komentari 125

Osuđeni roditelji iz pakla koji su htjeli zapaliti vlastitu kćer

Osuđeni roditelji iz pakla koji su htjeli zapaliti vlastitu kćer
4

POKAZALI IZUZETNU MRŽNJU: Tisanići su 7. siječnja 2014. sjeli u auto i iz okolice Bjelovara se dovezli u Zagreb odlučni se obračunati s kćerkom jer ih je ignorirala i odbacila

VIDEO

Zdravko Tisanić (50) koji je 7. siječnja 2014. na Vrapčanskoj cesti u Zagrebu benzinom polio svoju kćer Mariju (23) te Marija Havrinu Gorenca i Ivicu Bolkovca, koji su ga pokušali spriječiti te ih je sve pokušao zapaliti nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora. Njegov supruga Ivanka (43) osuđena je "samo" jer je poklušala zapaliti kćer te je dobila 3,5 godine zatvora. 

Supružnici Tisanić nisu danas bili na objavi presdue na Županijskom sudu u Zagrebu. Zdravka, koji je osuđen na više od pet godina strpati će u istražni zatvor, a Ivanka do daljnjega ostaje na slobodi. No, ukoliko se pokuša približiti kćeri ili je kontaktirati, što joj je sutkinja Irena Kvaternik zabranila, i ona će iza rešetaka. 

Tisanići su 7. siječnja 2014. sjeli u auto i iz okolice Bjelovara se dovezli u Zagreb odlučni se obračunati s kćerkom jer ih je ignorirala i odbacila. Prema njoj su, zato što odlučila živjeti po njihovim pravilima, pokazali izuzetnu mržnju. Majka joj je u pismu poručila " Sada mi je žao što sam te rodila. Da sam znala da budeš takva trebala sam te ubiti dok još nisi znala za se". 

Tisanići su odlučili kćer zapaliti na radnom mjestu no predomislili su se pa su je odlučili ubiti u kući u kojoj je bila podstanarka. Kada su došli na adresu majka je u histeričnom napadu uhvatila kćer za kosu, počupala i prisilno dovukla u dvorište otac je u rukama držao upaljač i kanistar s pet litara benzina u namjeri da kćer usmrti. Kresnuo je upaljačem, ali, srećom, upaljač nije htio upaliti. Trenutak nepažnje djevojka je iskoristila za bijeg. Kada su Marijo Havrin Gorenec i Ivica Bolkovac pokušali pomoći djevojci Tisanić je i njih poslio benzinom i ponovno kresnuo upaljačem. 

 - Sretna okolnost bila je da pare benzina nisu došle u kontakt s iskrom upaljača - kazala je sutkinja Kvaternik obrazlažući presudu.

Zdravko Tisanić na sudu je tvrdio kako nije benzinom polio kćer te da je dvojicu muškaraca polio benzinom u samoobrani dok je njegova supruga rekla kako nije imala namjeru nikoga ubiti.

Sud im nije povjerovao. Za pokušaj teškog ubojstva zakonom je propisana minimalna kazna od 10 godina s time da sud po zakonu ima pravo tu kaznu ublažiti što je u ovom slučaju i učinio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa