News

Komentari 2

Osuđeni prevaranti koji su Tinu Jedvaju ukrali pola milijuna kuna: Moraju mu vratiti novac

Osuđeni prevaranti koji su Tinu Jedvaju ukrali pola milijuna kuna: Moraju mu vratiti novac

Davor Baković osuđen je na jedinstvenu kaznu od jedne godine i deset mjeseci, a Čedo Mavrinac na godinu i šest mjeseci zatvora. Moraju vratiti 1,9 milijuna Fini te 506.229 kuna Jedvaju

Davora Bakovića i Čedu Mavrinca Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je proglasio krivima zbog prijevara teških 2,4 milijuna kuna. Jedna od žrtva prijevare lažnim ovrhama je i mladi nogometaš Tin Jedvaj (24). 

Bakobić je osuđen po dvije točke optužnice te mu je izrečena jedinstvena kazna u trajanju od jedne godine i deset mjeseci, dok je Čedo Mavrinac ukupno dobio godinu i šest mjeseci zatvora. U kaznu će im uračunati i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od studenog 2016. do kolovoza 2017. godine. Mavrincu je sud izrekao i mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja. Obojica su dužni solidarno isplatiti Financijskoj agenciji (FINA) 1,9 milijuna kuna te Tinu Jedvaju iznos od 506.229 kune. Moraju i platiti sudske troškove u paušalnom iznosu od 2000 kuna. Na presudu stranke imaju pravo žalbe.

Davor Baković na sudu je tvrdio da nije kriv dok je Mavrinac priznao djela kako ga je optužnica teretila. Tvrdio je kako je na traženje Bakovića i dvojice nepoznatih muškaraca preuzeo poslovne udjele tvrtke Andatog usluge, iako je znao da će društvo služiti samo kao paravan za kaznena djela.

Prevaranti su operirali tako da bi nabavili krivotvorenu ispravu o ovrsi, a potom bi uz pomoć te isprave u Fini sjeli na račun navodnog “dužnika”. Na taj način u listopadu 2016. godine "ovršili" su tvrtku Cipro iz Krapine za 1,9 milijuna kuna. Na isti način krivotvorenim rješenjem proveli su “ovrhu” nad računom nogometaša Tina Jedvaja i uzeli mu više od pola milijuna kuna. Novac dobiven kaznenim djelima željeli su oprati kupujući zlatne poluge. 
 

Najčitaniji članci