Obavijesti

News

Komentari 29

Osuđenik iz Zadra tražio da mu odgode zatvor - jer mora brati masline. A sud mu to i dozvolio

Osuđenik iz Zadra tražio da mu odgode zatvor - jer mora brati masline. A sud mu to  i dozvolio

Sutkinja zadarskog suda Dijana Grancarić prihvatila je molbu i kaže; 'Nije prvi put. Neki to rade zbog smrti člana obitelji ili bolesti, rizične trudnoće, pa do pomoći roditeljima kao što je bilo u ovom slučaju"

VIDEO

Zadranin A.P. (38) trebao se 17. studenog javiti na odsluženje godinu dana kazne zatvora za prijetnju i lažno uzbunjivanje. No u zatvor će 17. prosinca i to zato jer je Županijski sud uvažio njegovu molbu za odgodu, piše Zadarski.hr.

Sudu je rekao da mora - brati masline!

Preko odvjetnika je 2. studenog poslao molbu u kojoj navodi da mu je majka vlasnica obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u sklopu kojeg imaju maslinik u Gorici. Usred su sezone branja maslina, trebaju i presaditi nove sadnice, a uz sve to renoviraju i obiteljsku kuću. Svi ti poslovi bili bi gotovi do sredine prosinca 2020.,za koliko moli odgodu.

Sutkinja Dijana Grancarić ovu je molbu prihvatila kao osnovanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odgoda izvršenja kazne pravo je svakog osuđenika i do sada smo je u brojnim slučajevima odobrili, ovo nije ni prvi ni zadnji put. Osuđenici se na nju pozivaju iz brojnih razloga, od smrti člana obitelji ili bolesti, rizične trudnoće, pa do pomoći roditeljima kao što je bilo u ovom slučaju na obiteljskom gospodarstvu. Svaki slučaj je individualan i tako se razmatra, te odobrava ukoliko za to postoji zakonska osnova potkrijepljena dokazima. Mjesec dana u ovom konkretnom slučaju ništa ne znači, najvažnije je da presudi ne prijeti zastara. Sasvim je jasno da se, primjerice, obiteljskom nasilniku, od kojega prijeti opasnost njegovoj žrtvi, odgoda izvršenja kazne nikako ne bi odobrila - kazala je sutkinja za Zadarski.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21