Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

Osuđen je zbog podmićivanja: Sabi u petak prestaje mandat

Sabo je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog pokušaja podmićivanja gradskih vijećnika u Vukovaru. U zastupničkim klupama zamijenit će ga Josip Krnić

Goran Ferbezar/PIXSELL
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
35 komentara

Nakon što je dao ostavku na zastupničku dužnost, Željku Sabi zastupnički mandat prema prijedlogu Mandatno imunitetnog povjerenstva prestat će na dan kada tu odluku potvrdi Sabor.

To bi trebalo biti u petak kada zastupnici izglasaju navedenu odluku. Vukovarskog gradonačelnika, koji je pravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora zbog pokušaja podmićivanja gradskih vijećnika, u zastupničkim klupama zamijenit će Josip Krnić načelnik Babine Grede. Sabo je zahtjevom za ostavkom koji je uputio predsjedniku Sabora samo ubrzao neizbježno. 

Zastupnički mandat po sili zakona ionako bi mu prestao kada bi u Sabor stiglo sudsko rješenje, a procjene su da bi se na to čekalo minimalno dva tjedna. Prema zakonu razlog za prestanak zastupničkog mandata je pravomoćna sudska presuda kojom je zastupnik osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju duljem od šest mjeseci.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message