Obavijesti

News

Komentari 19

Osumnjičeni izašli iz zatvora, nisu bili raspoloženi za izjave

Osumnjičeni izašli iz zatvora, nisu bili raspoloženi za izjave
21

Nakon Bandića, iz zatvora Remetinec izašli su Željko Horvat, Filip Čulo, Zdenko Antunović, Slobodan Ljubičić i Vidoje Bulum. Dočekali su ih njihove obitelji

VIDEO

Odmah nakon zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandića, na slobodu je izašao i njegov savjetnik Željko Horvat. Nije davao izjave.

Oko 15-ak minuta kasnije, Remetinec su napustili Filip Čulo, referent za javnu nabavu u Zagrebačkom holdingu, Zdenko Antunović, glavni tajnik zagrebačkog športskog saveza, Vidoje Bulum, pročelnik Stručne službe gradonačelnika, Ivan Tolić, direktor ZET-a i Miljenko Benko, direktor Čistoće. Za izjave nije bio raspoložen nitko.

Pred zatvorom su se zagrlili s članovima obitelji i prošli bez riječi kroz brojne okupljene novinare.

Jedino je Bulum na izravno novinarsko pitanje kako komentira optužbe na svoj račun rekao: 'Ja sam tabula rasa, meni je sve izbrisano, odvjetnici vam mogu više reći.' Nakon toga je otišao u automobil.

Zadnji izašao Ljubičić

Posljednji je izašao Slobodan Ljubičić, šef Holdinga u ostavci. Nekoliko minuta stajao je okružen s desetak prijatelja. Nije htio davati izjave. Marijan Tomurad pomogao mu je da se probije kroz okupljenu gomilu, ušao je u vozilo te odjurio prema gradu.

Mjere opreza

Osim jamčevina, svima njima određene mjere opreza, zabrane kontakta sa svjedocima te obavljanje poslova koji su do sada obavljali, izuzev Slobodanu Ljubičiću i Ivanu Toliću. Njih su dvojica, naime, u međuvremenu podnijeli ostavke pa je u odnosu na njih izvanraspravno vijeće ukinulo mjeru opreza zabrane obavljanja poslova.

U Remetincu ostaje Mihaljević

U pritvoru u Remetincu ostaje jedino vlasnik tvrtke 'Bramgrad projekt' Branko Mihaljević jer je njegov odvjetnik rekao da Mihaljević nema sedam milijuna kuna za jamčevinu. On je za svoju slobodu želi založiti nekretnine vrijedne preko sedam milijuna kuna. Na slobodu će moći tek kad dokaže da je uknjižio založno pravo na nekretnine, a odluka o tome, nakon žalbenog roka, postane pravomoćna.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...