News

Komentari 9

Osumnjičenog za otmicu Maddie McCann prebili zatvorski čuvari

Osumnjičenog za otmicu Maddie McCann prebili zatvorski čuvari

Njegov odvjetnik Friedrich Fulscher je rekao da je podnio prijavu protiv više čuvara i tvrdi da su oni pretukli Brucknera, dok sud navodi da se Bruckner spotaknuo i sam pao

Mirror je objavio prve fotografije Christiana Brucknera, osumnjičenog za nestanak Madeleine McCann. Brucknera policija odvodi u lisicama i lancima iz bolnice, gdje je završio nakon što ga je navodno prebio zatvorski čuvar. 

Bruckneru su slomljena dva rebra, a sve se dogodilo u ćeliji u zgradi suda u Braunschweigu u ponedjeljak gdje je Bruckner trebao biti saslušan. Glasnogovornica suda je izjavila da je Bruckner vraćen na sud nakon što mu je u bolnici pružena liječnička pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO Novi sumnjivac u slučaju Madeleine McCann

Njegov odvjetnik Friedrich Fulscher je rekao da je podnio prijavu protiv više čuvara i tvrdi da su oni pretukli Brucknera, dok sud navodi da se Bruckner spotaknuo i sam pao. Bruckner je na sud došao sat vremena prije saslušanja i smješten je u ćeliju predviđenu za čekanje i tamo je navodno i pretučen i slomljena su mu dva rebra.

Inače, Brucknera su u ponedjeljak trebali saslušati po njegovoj žalbi protiv 21-mjesečne kazne zatvora zbog dilanja drogom. Bruckner bi naime mogao u siječnju biti pušten na uvjetnu slobodu, a osim kazne zbog dilanja, Bruckner služi 7-godišnju kaznu zatvora zbog silovanja 72-godišnje Amerikanke u rujnu 2005. godine u portugalskom resortu Praia da Luz. Iz istog resorta Madeleine McCann nestala je 18 mjeseci nakon tog napada na američku državljanku.

Bruckner je živio u Algarveu između 1995. i 2007. godine, uključujući i dvije godine života u kuću između Lagosa i Praie da Luz,  a riječ o osumnjičenom provalniku, dileru droge i pedofilu koji je živio nekih tri kilometra od apartmana iz kojeg je nestala Madeleine, 3. svibnja 2007. godine.

Od ranije ima dvije tužbe za seksualno uznemiravanje dviju djevojčica, ali sumnjaju da je lista njegovih seksualnih zločina puno duža.

Pretpostavlja se da je osumnjičeni živio tako što je krao po turističkim apartmanima u okolici, te da je tako i došao do apartmana McCannovih i oteo Madeleine, navodi tužiteljstvo Braunschweiga.  

Scotland Yard ipak i dalje inzistira da se slučaj Madeleine McCann vodi kao nestanak, ali njemačka policija misli drukčije.

- Postoji konkretan razlog radi kojeg vjerujemo da postoje i drugi ljudi osim osumnjičenog, koji imaju konkretna saznanja o mjestu zločina, kao i saznanja, ako do toga dođe, gdje je tijelo zakopano. Pozivamo te ljude da nam se jave i podijele s nama informacije koje imaju. 

Dodaju kako nisu isključili da je motiv zločina seksualnog karaktera. Prema njihovim navodima, misle da je osumnjičeni provalio u apartman u kompleksu Ocean Club gdje je Maddie bila s roditeljima na ljetovanju, te da ju je odlučio oteti tek kad ju je vidio.

Najčitaniji članci