Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Osvaja planinske vrhove iako je već u 89. godini

Zdravko Ceraj vjeruje da je najstariji planinar u Hrvatskoj. Dva puta na tjedan trči 10 kilometara savskim nasipom, a planinari već 73 godine

Davor Puklavec
Foto: Davor Puklavec
1 komentara

Na grčkoj planini Olimp sam 1980. iskopao rupu u snijegu i u njoj prespavao, a u jednom danu dva puta osvojio olimpski vrh Mitikas visok 2917 metara, sjeća se zubotehničar Zdravko Ceraj (88) iz Zagreba, koji je zbog brzine kojom je osvajao vrhove dobio nadimak Alpska pošta. Planinari već 73 godine i još osvaja planine. Prehodao je, tvrdi, švicarske Alpe, julijske Alpe, talijanske Dolomite, makedonsku Šar Planinu, Durmitor u Crnoj Gori te Visoke Tatre u Slovačkoj. Na najviši europski vrh Mont Blanc (4807 m) popeo se tri puta.
- Dva puta sam se jedva spasio. Pet dana sam proveo na stijeni u julijskim Alpama, a osam dana spavao i na sjevernoj stijeni Triglava. Jeo sam snijeg, a nakon toga mi je supruga Karmela (87) spalila planinarsku odjeću. No nastavio sam se penjati - govori Ceraj. Da bi ostao u formi za Dinaru, na koju će u lipnju, dva puta u tjednu trči 10 km savskim nasipom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message