Obavijesti

News

Komentari 64

Možda sam naivan, ali vjerovat ću da mogu nešto promijeniti

Možda sam naivan, ali vjerovat ću da mogu nešto promijeniti
3

Zoran Bahtijarević kaže kako se odlučio uključiti u politku gdje misli da nešto može učiniti, a dojam mu je da u hrvatskoj politici ne može učiniti puno te zbog toga ide na europske izbore.

VIDEO

Poznati liječnik Zoran Bahtijarević odlučio se na ulazak u politiku te će na listi Amsterdamske koalicije biti kandidat na europskim izborima. O razlozima ulaska u politiku govorio je u emisiji Nedjeljom u 2 govorio te rekao kako je percepcija politike u Hrvatskoj loša i da smo svi, a političari prvenstveno, na određen način zaslužili da nam narod ne vjeruje.

Kaže kako se odlučio uključiti u politiku gdje misli da nešto može učiniti, a dojam mu je da u hrvatskoj politici ne može učiniti puno te zbog toga ide na europske izbore. 

- Percepcija politike u Hrvatskoj nije lijepa. Zaslužili smo da nam narod više ne vjeruje. Moj dojam je bio da u hrvatskoj politici ne mogu učiniti puno. Možda sam doista naivan, ali ja ću vjerovati da mogu nešto promijeniti - rekao je Bahtijarević
Rekao je i kako ga je pozvao Krešo Beljak da bude na listi Amsterdamske te je prepoznao ideju koja stoji iza toga. 

- Ono što me osvojilo je da nisu inzistirali da budem član stranke, već pozvali kao izvanstranačkog kandidata - rekao je.
Dodao je i kako Hrvatsku, ali i Europu, doživljava kao svoju domovinu te da voli ideje koje ujedinjavaju ljude. Rekao je i kako se mi ne možemo nositi sa silama poput SAD-a ili Kine te da na taj način Europa štiti sve nas male. Kaže kako se planira baviti onime što zna, poput pitanja dječje medicine, kroničnih bolesti, školovanja i sporta.

- Nisam rekao da se bolnica ne gradi u zgradi u Blatu. Sad gradimo središnju bolnicu. Stvaramo nešto za budućnost. Ova zgrada je projektirana prije 50 godina. Potrebe zdravstva su se promijenile - rekao je o gradnji Dječje nacionalne bolnice u Blatu.

- Druga zamjerka. To je ogromna zgrada. Dječja bolnica se stavlja u zadnji toranj. Odrasla medicina koja će se tamo smjestiti mogla bi nas progutati. Dječje bolnice koje stoje samostalno zapravo cvatu, neke od njih - rekao je.

O migrantima

Zastupam stav da treba razlučiti migrante koji bježe zbog posljedica rata. Ne zaboravimo da smo i mi bili prognanici. Za takve ljude bi našao mjesta i razumijevanja. Ljudi koji su bili izbjeglice su se organizirali i pomagali.

Teško bolesna djeca

Kako se nosim s time. Plačem. Ne možemo biti dobri liječnici ako nemamo emocije. Snagu ti daju druge oči koje te čekaju da pomogneš. Toliko toga možemo što nekad nismo mogli, a ne možemo sve. Problem teško bolesnog djeteta je problem cijele obitelji. Tom djetetu treba omogućiti da humano napusti ovaj svijet.

Poruka na ormariću

Na pitanje o poruci koja ga je dočekala na ormariću kada je odlazio iz bolnice 'Uzalud ti peticija od roditelja kada te kolege mrze' rekao je da zna tko je to napisao. 

- Znam tko je napisao, nikad mu to nisam rekao, niti sam htio raspravljati o tome. To jest jedan od problema.

Srbija u EU

To jedno od onih trik pitanja. Apsolutno da. I za ostale države poput Crne Gore, BiH... Nama je u interesu da Srbija uđe u EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u