Obavijesti

News

Komentari 174

Premijer Milanović: Kampanja nije bila prljava, nego zloćudna

Premijer Milanović: Kampanja nije bila prljava, nego zloćudna
4

Premijer Zoran Milanović je na konferenciji za novinare rekao kako ga brine što je u kampanji pozivano na rušenje ustavnog poretka i kršenje prava manjina

VIDEO

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović se u izbornoj večeri oglasio tek kako bi najavio konferenciju za novinare za utorak u 11 sati. 

- Kao i nakon svakih lokalnih izbora teško je podvući crtu, dojmovi su uvijek gorko-slatki, negdje dobiješ, negdje izgubiš, ali generalno mislim da možemo biti zadovoljni - kazao je uvodno Milanović i dodao da je SDP u velikim sredinama, u kojima nisu imali izravni utjecaj na upravljanje sada imaju, dok ga u nekim sredinama više nemaju. Ipak smatra da nije vrijeme za trijumfalizam. 

- Ono što me na ovim izborima više brine, kao predsjednika SDP-a i kao predsjednika Vlade, je nered koji je napravljen  u kampanji, a sve radi grčevite borbe za dvije ili tri gradske blagajne. To je opasno. Ova kampanja nije bila prljava nego zloćudna. Naročito u nekim sredinama, i u Vukovaru, i Sisku i u Splitu. Pitanje je da li je to vrijedno lokalnih izbora, je li vrijedno pozivati ljude da ruše ustavni poredak i da se suprotstavljaju pravima manjina. Je li to vrijedno i je li to alternativa u Hrvatskoj? Ako je, onda je loša alternativa  - rekao je. 

''Netko mora počistiti staklo, a da se nitko ne poreže''

- Euforije nema, ne može je ni biti. Mi možemo biti, uvjetno rečeno, zadovoljni, ali ono što se događalo i maskama koje su pale - time nismo zadovoljni. Dakle s tim teretom ostajemo. Netko će ovo staklo trebati počistiti, bez da se itko na njega poreže. To će opet naravno dopasti nas, moju stranku, moju Vladu, kao što i u Hrvatskoj čistimo nered koji je ostavljen i koji smo naslijedili. To ćemo nastaviti raditi - izjavio je Milanović.

Na pitanje može li se nakon poraza u Zagrebu očekivati promjena u gradskoj organizaciji stranke, Milanović je rekao kako je SDP i dalje najjača stranka u Zagrebu. 

- Ipak, rezultati nas ne zadovoljavaju. Izbor Zagrepčana poštivam, što kao predsjednik Vlade moram, zakon i Ustav me na to obvezuju, ali da ću pljeskati i s time se solidarizirati, neću. To ne valja, to je klijentelizam, to je korupcija i o tome ću javno govoriti. Tu se pokolebat ne dam jer neke stvari i znam - zaključio je Milanović.  

Nije želio reći ni riječ kada je upitan za komentar izjave čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka da su u Vukovaru pobijedili autobusi.

Ipak čestitao je onima koji su se pošteno borili u političkim utakmicama i držali se elementarnih pravila, a onima koji se toga nisu držali kaže ne može niti čestitati.

Govoreći o Rajku Ostojiću koji je izgubio utakmicu u Zagrebu, napomenuvši da je njegov posao ministra zdravlja sto puta teži od onog zagrebačkog gradonačelnika.

- On sa strogo fiksiranim sredstvima praktički u kunu on mora zadovoljiti realna i nerealna očekivanja. Gradski proračun ode gore milijardu, padne milijardu i nikome ništa - kazao je.

Upitan tko će odlučiti o tome hoće li zagrebački SDP u Skupštini surađivati sa Bandićem, Milanović je rekao da ne može odgovoriti na to pitanje jer ne zna.

'Ja sam kriv, nije valjda tajnica'

Milanović rezultate je nakon prvog kruga izbora tek rekao kako su u Zagrebu očekivali više, a zadovoljan je bio rezultatom u Splitu. 

- Ja sam kriv, nije valjda moja tajnica kriva - rekao je prije dva tjedna.

SDP i njihovi partneri u drugom krugu osvojili su i više većih gradova. Vlast će tako imati u Splitu (Ivo Baldasar), Rijeci (Vojko Obersnel), Osijeku (Ivica Vrkić),  Varaždinu (Goran Habuš), Koprivnici (Vesna Želježnjak), Vukovaru (Željko Sabo), Sisku (Kristina Ikić). 

Konferenciju možete pratiti uživo i na portalu 24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'

Loše vremenske prilike ometaju spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

Banožić tvrdi da nije pretjecao. Evo što kažu policija i optužnica
TRAGIČAN SUDAR KOD VINKOVACA

Banožić tvrdi da nije pretjecao. Evo što kažu policija i optužnica

Medije je optužio da lažu u vezi pretjecanja te da frontalnog sudara, "far od far", nije bilo. Policija i optužnica koju su protiv njega podignuli prije tri i pol tjedna tvrde drugačije
U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik: Pronašli su olupinu, cure prve snimke...
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik: Pronašli su olupinu, cure prve snimke...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje