Obavijesti

News

Komentari 143

Otac i majka: Namjestili su mu, boje ga se jer je ozbiljan vođa

Otac i majka: Namjestili su mu, boje ga se jer je ozbiljan vođa
1

Anzor Carnajev tvrdi da je njegov sin, koji je još uvijek u bijegu pametan i uspješan mladić. Otac bombaša telefonski je za AP rekao da je njegov sin pravi anđeo

VIDEO

Otac Anzor Carnajev za BBC je rekao kako je njegov mlađi sin htio postati neurokirurg, te još jednom dodao kako vjeruje da su njegovim sinovima sve podmetnule tajne službe. Njihov ujak pozvao je osumnjičenog mladića da se preda i da zatraži oprost. Otac je za rusku agenciju Interfax rekao kako su njegovim sinovima sve podmetnuli jer su muslimani. 

- Zašto su ubili Tamerlana? Trebali su ga uhvatiti živog. Mlađi je sad u bijegu. Studirao je medicinu, trebao je doći doma za praznike. Sad ne znam što će se dogoditi - rekao je.

Tvrdi da je njegov sin, koji je još uvijek u bijegu pametan i uspješan mladić. Anzor Carnajev telefonski je za AP rekao da je njegov sin pravi anđeo.

Majka: Sve je namještaljka, pratili su ga pet godina

Majka osumnjičenika Zubeidat Carnajeva je rekla kako je sve to "namještaljka".  

- Sigurna da je to 'namještaljka'. Sinovi su mi sigurno nevini - rekla je majka za RT-u te dodala kako su dječaci odrasli u SAD-u te da se u njihovoj kući nikada nije pričalo o terorizmu.

- Mog sina Tamerlana je FBI kontrolirao pet godina. Znali su što radi, znali su na koje internetske stranice ide. Dolazili su kod mene u kuću i razgovarali sa mnom - rekla je majka te dodala da su joj agenti FBI-ja kazali da je "ozbiljan vođa, te da ga se boje".

- Rekli su mi da kontroliraju sve informacije koje dobiva na tim stranicama. Kako bi se to onda moglo dogoditi? Kontrolirali su svaki njegov korak - kazala je majka. 

- FBI se bojao moga najstarijeg sina i uvijek su mi govorili da je vođa. Govori o Alahu i Islamu. Ali su mi rekli i da je odličan dječak i da nemaju problema s njim - kazala je majka te je dodala da su joj u isto vrijeme govorili i da gleda "ekstremističke" internetske stranice "pa su ga se bojali".

- Zato mislim da su mu namjestili - kazala je majka te dodala da su je sinovi zvali svakog dana te da je nemoguće da joj ne bi rekli za takve planove. - Ako bi netko znao, to bi bila ja, majka. No nikada mi nije rekao niti riječ o tome - kazala je majka.

- Spasi si život i reci istinu da nisi ništa učinio. Ovo je namještaljka - poručila je svojem mlađem sinu.

U šoku su i obitelj i poznanici. Alvi Tsarni, ujak osumnjičenih za napad u Bostonu, rekao je da su obojica od 2000. godine u SAD-u. 

- Naše obitelji nisu u dobrim odnosima. Ne mogu vjerovati da su to napravili. To je ludost - rekao je ujak. Rekao je da nema riječi kojima bi opisao šok. Dobio je poziv od rodbine koja mu je rekla da je Tamerlan mrtav. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C