Obavijesti

News

Komentari 11

Otac i sinovi priznali krivnju i nagodili se: Iz Njemačke su prošvercali 65,3 tone duhana

Otac i sinovi priznali krivnju i nagodili se: Iz Njemačke su prošvercali  65,3 tone duhana

Vođa skupine Frane Piskor je nakon priznanja dobio tri godine zatvora, a njegovi sinovi Martin i Karlo djelomičnu uvjetnu kaznu i rad za opće dobro. Šteta za proračun je 39,2 milijuna kuna

VIDEO

Nakon što su početkom lipnja temeljem sporazuma s USKOK-om na zagrebačkom Županijskom sudu osuđeni Frane Piskor, kojega su teretili da je ustrojio zločinačko udruženje, i njegov sin Martin, još dvoje optuženika u akciji Nikotina 3 priznalo je krivnju i nagodilo se s Uskokom. Riječ je o akciji Nikotina 3 u kojoj je Uskok teretio skupinu na čelu s Franom Piskorom za šverc 65,3 tone duhana čime je državni proračun oštećen za 39,2 milijuna kuna.

Sad je i drugi Piskorov sin Karlo također priznao krivnju i nagodio se s Uskokom. Osuđen je na 11 mjeseci zatvora, no zatvorska kazna zamijenjena mu je radom za opće dobro. Oduzet će mu i 302.253 kuna nepripadajuće imovinske korist. Osim njega, krivnju je priznao i nagodio se i Toni Kulić kojemu je 10 mjeseci zatvora također zamijenjeno radom za opće dobro.

Slavonski Brod: Radi preprodaje duhana platit će 2.376.000 kn
Slavonski Brod: Radi preprodaje duhana platit će 2.376.000 kn

Nakon što je priznao krivnju, vođa skupine Frane Piskor je osuđen na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 101.698 kuna. Mora vratiti i 302.253 kuna nepripadajuće imovinske koristi. Njegov sin Martin Piskor je, nakon priznanja krivnje, osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i šest mjeseci zatvora. To znači da devet mjeseci mora provesti iza rešetaka, a preostalih devet mjeseci mu se mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od pet godina.  I on mora vratiti 302.253 kuna nepripadajuće imovinske koristi.

Prema optužnici,  Frane Piskor je od ožujka do listopada 2019. predvodio zločinačko udruženje, čiji su članovi, osim njega i njegovih sinova bili Matija Tušek, Leonard Karakadić, Danijel Dominiković, Ivan Balev, Ramo Selimović, Zdravko Jelovšek, Robert  Imperal, Dalibor Filetin i Toni Kulić. Uskok ih je teretio da su u Njemačkoj kupovali veće količine prešanog duhana u listu kojeg su zatim preko Slovenije ilegalno krijumčarili u Hrvatsku. Za prijevoz duhana iz Njemačke vozačima kamiona plaćali su 400 eura po transportu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.