Obavijesti

News

Komentari 1

Cijeli dan držao taoce zatočene u autobusu: Policija oslobodila taoce pa onda uhitila otmičara

Cijeli dan držao taoce zatočene u autobusu: Policija oslobodila taoce pa onda uhitila otmičara

Jedan napadač je u utorak ujutro u Ukrajini oteo autobus. Policija je rekla da je u autobusu bilo oko 20 ljudi, a ravnatelj policije u regiji Jurij Kroško je rekao da je napadač prijetio taocima oružjem i eksplozivnom napravom

VIDEO

Ukrajinska policija objavila je u utorak da je uspjela osigurati oslobađanje svih preostalih talaca koje je u autobusu na zapadu Ukrajine  držao otmičar kojega je uhitila.

- Taoci su oslobođeni. Otmičar koji je danas uzeo taoce u Lutsku i držao ih u autobusu je uhićen - objavila je policija.

Ukrajinske vlasti najprije su objavile da je u autobusu bilo dvadesetak talaca, ali je potom služba sigurnosti rekla da se radi o njih 16.

Nešto prije nego su svi oslobođeni, otmičar ih je oslobodio troje: jednu stariju ženu, tinejdžera i trudnicu, objavila je policija. Trinaest njih koji su ostali u autobusu oslobođeni su u operaciji posebnih policijskih snaga, objavljeno je u priopćenju službi sigurnosti.

Otmičar se predao policiji, rekao je za agenciju France presse jedan izvor iz ukrajinske policije.

Muškarac koji je rekao da je naoružan vatrenim oružjem i eksplozivom oteo je autobus u gradu Lutsku u utorak ujutro.

Ravnatelj policije u regiji Jurij Kroško je rekao da je napadač prijetio taocima oružjem i eksplozivnom napravom. Policija je blokirala područje te su rekli da pokušavaju pregovarati s naoružanim muškarcem. Zamjenik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko je rekao da se terorist koji je oteo autobus na prigradskoj liniji Lutska predstavio kao Maksim Plokoj.

Three hostages walk out of a seized passenger bus in Lutsk

"Plokoj" se može približno prevesti kao "prijestupnik". Policija ga je identificirala kao Maksima Krivoša, rođenog u Rusiji.

Predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da su se čuli pucnjevi te da je autobus oštećen.

A view shows a passenger bus seized by an unidentified person in Lutsk

Sam otmičar je u telefonskom razgovoru za televiziju Nta rekao da je jedna osoba među taocima ranjena, prenijela je agencija Tass. Krivoš je rekao da je postavio još jednu eksplozivnu napravu u gradu Lutsku na lokaciji gdje ima puno ljudi i zaprijetio da će aktivirati eksplozivne naprave ako se ne ispune njegovi zahtjevi.

Na Twitter računu za kojeg se vjeruje da ga koristi otmičar, izneseni su zahtjevi da se više dužnosnika i svećenika proglasi "teroristima".

Officers take part in a hostage rescue operation after an unidentified person seized a passenger bus in Lutsk

Ovaj je otmičar već osuđivan za kaznena djela i ima povijest duševnih poremećaja, rekli su dužnosnici. Geraščenko je kazao da postoji knjiga koju je napisao Krivoš i koja se može naći online, a naslov joj je "Filozofija kriminala". Citirao je ulomak iz knjige: "Ispravljaju me 15 godina, no nisam ispravljen, vjerojatnije suprotno, postao sam više onaj koji jesam."

On je kazao da je Krivoš osuđen dva puta i da je proveo 10 godina u zatvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.