Obavijesti

News

Komentari 10

Pronašli tijelo jednog ronioca, potraga za drugim se nastavlja

Mrtvo tijelo muške osobe pronašla je policija s južne strane otoka Šolte, oko 13 sati i 30 minuta. Slijedi očevid. Još nije potvrđeno o kojem se roniocu radi

VIDEO

Policijski ronioci su oko 13.30 sati u pećini Poganica s južne strane otoka Šolta pronašli tijelo jednog od ronilaca koji su nestali u srijedu navečer. Nedaleko u uvali bio je usidren i gumenjak kojim su dvojica muškaraca u srijedu oko 18 sati isplovili s Brača. 

Policija nije sa sigurnošću mogla reći da li je pronađeni muškarac supetarski javni bilježnik Ervin Kuzmanić (56) ili njegov prijatelj iz Njemačke. No prema neslužbenim informacijama, pronašli su njemačkog državljanina. Obojica su bili ronioci s podužim stažom, a Ervinovi prijatelji i poznanici kažu da je bio veteran ronjenja i zaljubljenik u jedrenje. 

Nijemac (54) je inače bio uspješni arhitekt i instruktor ronjenja koji je, kao brački zet, redovito dolazio na otok. Rodbina je nazvala policiju u srijedu oko ponoći kako bi prijavila njihov nestanak. Odmah je pokrenuta opsežna potraga policije i Lučke kapetanije, koja je nažalost sljedećeg dana rezultirala pronalaskom mrtvog ronioca. 

Pećina Poganica je inače dosta zahtjevna i opasna zbog slijepih kanala, mulja i dubine od 60 metara. Čak i iskusni speleoronioci zaziru od nje, jer se bez konopca i sve potrebne opreme lako zaluta. U ljeto 2002. godine u Poganici je život izgubio češki ronioc Miroslav Kukliš (31), koji se sam ubio nožem, jer nije mogao naći izlaz iz špilje. Tragajući za njegovim tijelom idućeg je jutra poginuo policajac Oliver Marić (25), a njegov kolega Bernard Marić (27) se jedva izvukao živ. 

Ervin Kuzmanić  se prije pet godina povlačio po medijima zbog sukoba s Mariom Zubovićem, bivšim političkim tajnikom HDZ-a i bliskim Sanaderovim prijateljem. Javni bilježnik je novinarima kazao da mu je Zubović prijetio kako ima Bajića i USKOK u malom prstu, te tražio od njega da pobije ovjeru koja je smetala njegovim poslovnim planovima.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku