Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Otkaži kartu, dobiješ kupon, ali otkaži u zadnji čas i platit ćeš

Tko otkaže kartu, dobit će dio novca, a nekad i ništa jer će mu naknada za FlixBus pojesti sve. Zadranin je ostao bez novca jer je otkazao kartu večer prije polaska, a to se naplaćuje 30 kuna

Police inspection in Mannheim
Foto: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL
24 komentara

Ako putnik vrati neiskorištenu kartu najmanje dva sata prije polaska autobusa, prijevoznik će mu vratiti 90 posto novca.To barem vrijedi za domaće autoprijevoznike.

Manje je sreće imao Zadranin koji je htio putovati FlixBusom, ali je noć prije otkazao kartu.

No novac za kartu nisu mu vratili.

- Kupio sam povratne karte od Zadra do Gospića, ali sam večer prije otkazao karte preko aplikacije jer služba za korisnike više nije radila. Nigdje me aplikacija nije upozorila koliki su troškovi otkazivanja i da ću ostati bez novca - požalio se Zadranin.

Poslao je prigovor i FlixBusu, a nama su odgovorili da ga još rješavaju. Zapravo, Zadranin je ostao bez novca jer su mu naplatili 30 kuna naknade za otkazivanje karti, a karte su bile po 29 kuna.

- Kartu se može otkazati najkasnije 15 minuta prije polaska, ali ćemo mu za otkazivanje naplatiti naknadu - odgovorili su iz FlixBusa.

Naknada je šest kuna ako netko otkaže kartu barem 14 dana prije puta, dok će otkazivanje u posljednja 72 sata naplatiti 30 kuna. Ako FlixBus i mora vratiti dio novca, putniku će za to dati kupon kojim može ponovno kupiti kartu, ne i novac.

Predsjednik Udruge hrvatskih autobusnih javnolinijskih prijevoznika Hrvoje Meštrović rekao je kako zakonom nije uređeno koliko će i kako prijevoznici vratiti novac za otkazanu kartu.

- To se uređuje općim uvjetima prijevoza svakog prijevoznika - odgovorio je.

Napomenuo je da putnici na kolodvorima trebaju pitati pod kojim uvjetima mogu vratiti kartu ili to mogu provjeriti na stranicama prijevoznika. Iz Samoborčeka, Presečki i Arriva grupe odgovorili su da će za domaća putovanja novac vratiti ako se otkažu najkasnije dva sata prije, međunarodna najmanje šest sati.

Putnik će dobiti 90% novca nazad, ali ne i za rezervaciju i kolodvorsku uslugu.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message