Obavijesti

Promo sadržaj

Otkrijte 5 prednosti samačkoga života

Otkrijte 5 prednosti samačkoga života
2

U današnjem društvu još uvijek je uvriježen stav da su samci nepotpuni ljudi. Kao da je život u paru jedina prirodna stvar, ljude koji žive samačkim životom stalno se ispituje kada će pronaći nekoga, jesu li se zaljubili, ...

U današnjem društvu još uvijek je uvriježen stav da su samci nepotpuni ljudi. Kao da je život u paru jedina prirodna stvar, ljude koji žive samačkim životom stalno se ispituje kada će pronaći nekoga, jesu li se zaljubili, kada će se više smiriti i okućiti. Ali smireni i okućeni možemo biti i bez partnera! Barem je danas, kada i muškarci i žene uživaju jednaku autonomiju, jednostavno biti sam. I ne samo to, danas je to i vrlo zadovoljavajuće. 

I muškarci i žene danas mogu zaraditi novac koji će im omogućiti samostalan život. Takav život ujedno je i posve slobodan. Osoba koja živi sama može odlučiti što će učiniti sa svojim vremenom, nikome ne polaže račune i ne mora slušati ničije prigovore. Ima dovoljno vremena za sebe i, ono najvažnije, za zadovoljavanje vlastitih potreba. To omogućuje rast, sazrijevanje, upoznavanje sebe kao osobe i nikako ne može biti loše. Čak i ako vam je u planu jednog dana postati dio para, samački život vam može pomoći da postate kvalitetnija osoba i bolji partner budućoj polovici. 

Život samaca ima velike prednosti, jednom kad ih uvidite, nadamo se da ćete iskoristiti svaku od njih. 

Kreirate si dan kako želite

Iako imaju obavezu otići na posao, samci većinu dana mogu provesti kako žele. Ujutro ne moraju ranije ustajati da nahrane djecu i odvezu ih u školu, ne moraju se buditi noćima jer im dijete plače... Isto tako vrijeme nakon posla mogu provesti s prijateljima, u šetnji ili kinu. Bez partnera, ne moraju brinuti za ručak ili večeru, niti da provedu kvalitetno vrijeme u dvoje. U nekim životnim trenucima ovakva sloboda je vrlo važna jer nam otkriva što želimo od života. Radeći ono što nam pričinjava zadovoljstvo, shvaćamo do čega nam je u životu doista stalo. 

Nikome ne polažete račune

Živeći sami, daleko od roditelja i bez partnera, nikome ne morate opravdavati svoje postupke ni troškove. Ne morate govoriti kamo idete ni kada se vraćate, gdje ste i s kime bili. Najbolje od svega, ne morate objašnjavati zašto ste nešto napravili ili, još gore, opravdavati se zašto niste. Sve što učinite, činite sebi i snosite kako posljedice, tako i nagrade. 

Iako se život van roditeljske kuće može činiti pomalo strašnim, jer osim što nikome ne polažete račune, te račune morate sami plaćati. Ali briga i problemi važan su dio odrastanja, a to kako ćemo se nositi  s njima, definiraju nas kao osobe. Naravno da ćete se potruditi zaraditi onoliko koliko vam je potrebno za život, ali ako i iskrsne koji neplanirani izdatak, uvijek se možete osloniti na brze zajmove Ferratum banke. Oni će vam donijeti potrebni novac bez puno komplikacija i osigurati bezbrižan život s pokojim skupljim zadovoljstvom. 

Odgovorni ste samo za sebe

Osobe koje žive same odgovorne su samo za sebe. To može biti veliko olakšanje. Sve što zaradite slobodni ste potrošiti na vlastite potrebe i ne morate brinuti kako, na primjer, djetetu priuštiti aparatić za zube ili hoće li muž moći registrirati auto. Briga za sebe važna je u životu, stoga iskoristite vrijeme koje živite kao samci da biste si udovoljili i posvetili u svim poljima. To možda neće proći bez grešaka, ali svaki krivi korak neka bude još jedan vid učenja, a svaka pobjeda znak da ste sposobni biti samostalna osoba. 

Imate vremena za hobije

Kao što smo rekli, samci mogu organizirati svoje vrijeme kako žele, što znači da se mogu posvetiti svim svojim hobijima - čak i ako oni znače veće novčane izdatke. Ako volite putovati, možete to činiti kada i koliko želite. Nitko vam nema pravo reći da ste ove godine već dva puta otišli na putovanje i da nije u redu otići i treći. Ako volite usvajati nova znanja, smijete ići ne samo na jedan tečaj stranog jezika, već i na dva, tri, pa im pripojiti i tečaj slikanja! 

Kave s prijateljicama, pa i pokoji koktelčić, mogu trajati satima, ako je baš to ono što vas opušta i što smatrate hobijem. Kada vam za vaše uživancije ponestane novca, obratite se Ferratum banci. U samo nekoliko klikova možete dobiti brze pozajmice kojima ćete financirati sve svoje hobije. 

Sve što trebate je odabrati iznos kredita rok otplate. Nakon što ispunite prijavu i unesete osobne podatke, sustav će vas tražiti da odaberete postupak osobne identifikacije, kojim će se automatski procijeniti vaša kreditna sposobnost. Umjesto toga, banci možete dostaviti fotografiju osobne iskaznice i tekućeg računa. 

Nakon što potpišete i putem e-maila dostavite ugovor i dokaz o jamstvu, kredit vam može biti odobren već u 15 minuta. Tada ste spremni nastaviti s uživanjem u svojim hobijima. 

Možete iskoristiti baš svaku priliku 

Samostalna osoba koja ne ovisi ni o kome niti ikome odgovara za svoje postupke, ima slobodu iskoristiti svaku priliku koju joj život pruža. Ako iznenada dobijete mogućnost započeti novi posao ili se preseliti u drugu zemlju, možete to prihvatiti bez zadrške i mišljenja druge osobe. Čak i prilika za višednevnim putovanjem ne mora prolaziti kroz odobrenje okoline. Slobodni ste prihvatiti je ili odbiti. 

Svaka nova osoba koju upoznate može biti prilika za prijateljstvo, ljubav ili avanturu. Ne morate se preispitivati niti razmišljati kako će to utjecati na osjećaje drugih ljudi. Možete živjeti punim plućima i okrenuti svoj život u kojem god želite smjeru. Odite gdje god vas srce vuče i budite dovoljno mudri da ga slušate. Čak i ako pritom pogriješite, samouvjereno sve greške ispravite.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura