Obavijesti

News

Komentari 73

Otkrili su ime čovjeka koji je sastavio izvješće o Trumpu

Otkrili su ime čovjeka koji je sastavio izvješće o Trumpu
1

Christopher Steele je radio za britansku tajnu službu, a kasnije je kao privatnik platio većem broju svojih kontakata u Rusiji za povjerljive informacije o novoizabranom američkom predsjedniku

VIDEO

Paul Wood, novinar BBC-a tvrdi da je za optužbe kako Rusi ucjenjuju Trumpa čuo još u zadnjem tjednu kampanje, ali da ih u dogovoru sa svojom kućom nije objavio jer nisu mogli provjeriti točnost tih informacija.

Wood na početku svojega teksta ističe da tvrdnje o postojanju snimke s kojom Rusi mogu ucjenjivati Trumpa potječu iz niza izvješća koje je sastavio bivši agent britanske obavještajne službe Mi6, kojem BBC u drugom tekstu navodi i ime - Christopher Steele.

Steele je radio za Mi6 radio u britanskom veleposlanstvu u Moskvi. Kasnije je kao privatnik razgovarao i platio većem broju svojih kontakata iz ruske obavještajne službe za informacije o Trumpu. Izvješće od Steela je naručila tvrtka iz Washingtona koja se bavi političkim istraživanjima i koja je tijekom predizborne kampanje radila za Super-pac koji se protivio Donaldu Trumpu, a njihovi su predstavnici dokument pokazali novinaru Woodu tijekom zadnjeg tjedna kampanje. 

Špijun u strahu za život, pobjegao na sigurno

Kako piše Daily Mail, bivši britanski špijun koji je navodno sastavio ‘prljavi dosje’ kojim se blati Donald Trump pobjegao je u strahu za život iz svojeg 1,5 milijuna funti vrijednog stana i rekao susjedima: "Pazite na moju mačku".

Sinoć nije bilo znakova života u njegovom domu u prigradskoj londonskoj regiji Surrey, a jedan susjed kaže da ga je utučeni bivši špijun zamolio da mu pripazi na mačku jer će, kako je rekao, biti odsutan nekoliko dana.

"Ne znam kamo je otišao ni kako ga kontaktirati. Zapravo, ne znam puno o njemu osim što se pozdravimo kad se sretnemo", kaže Steleov susjed.

Šefovi u MI6 rekli su Mirroru da se Steele možda krije u sigurnoj kući, a ona bi mogla biti i u nekoj drugoj državi.

"Jednom kad mu je ime izašlo u javnost mogao bi biti u opasnosti, pa su vjerojatno poduzete mjere kojima bi ga se zaštitilo i stavilo u sigurnije okružje", kažu obavještajni izbori.

Trump: To su laži!

Trump je u srijedu izašao pred novinare i rekao da nije u tajnom dogovoru s Rusima te da su to sve laži. 

Rusija navodno ima kompromitirajuće dokumente o Trumpu i njegovim zabavama s prostitutkama, a navodi se i da su mu Rusi nudili unosne poslove i novac. Trump nije ulazio u takve poslove, no CIA je posumnjala da su troje njegovih suradnika primili novac preko dvije ruske banke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao