Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otputovao na Madagaskar da proslavi kraj bolesti pa umro...

Škot Jon Paul McAllister sa svojim je partnerom Craigom Parkom otputovao na jug Afrike kako bi proslavili završetak kemoterapije. Nažalost, bolest se vratila

Foto: Just Giving
13 komentara

Britanac Jon Paul McAllister (38) otputovao je sa svojim parterom Craigom Parkom na jug Afrike. Putovanjem su htjeli proslaviti kraj kemoterapije jer se 38-godišnji Jon Paul već mjesecima liječio od karcinoma debelog crijeva.

Osim Madagaskara, par je htio posjetiti Južnoafričku Republiku i Sejšele, no Jonu se stanje ponovno počelo pogoršavati.
Dva tjedna ležao je u lošim, nesterilnim uvjetima bez adekvatne medicinske skrbi na Madagaskaru. Nakon toga, prebačen je na otok Reunion, na kojem je mogao dobiti bolju zdravstvenu skrb. 

Kada su stigli na Reunion, francuski otok u Indijskom oceanu, udaljen 700 kilometara od Madagaskara, liječnici su potvrdili ono čega su se cijelo vrijeme pribojavali - karcinom se vratio. 

U očajničkom pokušaju da ih vrate kući u South Lanarkshire u Škotskoj, Johnovi prijatelji počeli su prikupljati novac za hitni medicinski transport i pokrivanje troškova liječenja na dalekom jugu, piše The Sun

Naime, iako je otok Reunion dio Francuske, sustav zdravstvene skrbi u Europskoj uniji ne pokriva sve tamošnje troškove liječenja.

Prikupili su više od 25.000 funti, a Jon se trebao vratiti u subotu. Međutim, unatoč svim uloženim naporima, preminuo je u ponedjeljak navečer. 

- Jon Paul se dugih devet mjeseci snažno borio protiv ove opake bolesti i sada je konačno pronašao mir. Sjećanje na njega živjet će u našim uspomenama i srcima - stoji na crowdfunding stranici JustGiving, na kojoj je pokrenuta kampanja prikupljanja novca za Johnov povratak kući.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message