Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otrovalo se 15-ak djece u starom školskom autobusu

Labin: Zbog kvara na kočnicama u busu riječkog Autotransa zadimile su se azbestne obloge, a dim je ušao unutra. Petero djece zadržano je u bolnici

Hajro Merdanović
Foto: Hajro Merdanović
3 komentara

Na putu do škole u Potpićnu plinovima se u školskom autobusu otrovalo 15-ak djece s Labinštine. Njih 50-ak u utorak se gušilo u otrovnom dimu. Osjećali su jaku glavobolju, vrtoglavicu i mučninu. Petero djece stare 10 i 11 godina zadržano je u bolnici. Sebastijan Stojšić (11) iz Gologoričkog dola je u šoku.
- Odjednom se sve zadimilo i nismo mogli disati. Vozač je izašao, a nas nije puštao. Otvorio je krovni prozor i nastavio voziti, a unutra se sve jače dimilo. Srce mi je lupalo kao nikad - priča dječak, koji je zbog šoka na kućnoj njezi.
Utvrđeno je da su se, zbog pada pritiska u sustavu za kočenje, zadimile azbestne obloge kočnica. Autobus riječkog Autotransa, star gotovo 17 godina, vozio je Zdenko Jurman (42).
- Nije istina da je djecu držao zatvorenu u busu - kaže direktor Autotransa Branko Škof te obečaio ravnatelju škole da će autobus zamijeniti novima

Možda vas zanima i ovo:
Message