Obavijesti

News

Komentari 114

Rusi tvrde: Ušli smo u Siversk

Rusi tvrde: Ušli smo u Siversk

U srijedu se očekuje sastanak Turske, Rusije, Ukrajine i UN-a radi izvoza ukrajinskih žitarica. 16 brodova uplovilo je novim izvoznim koridorom

Najvažniji događaji:

  • SAD i EU šalju još milijarde pomoći Ukrajini
  • Ukrajina tvrdi da je Himarsom uništila skladište oružja u regiji Herson
  • U srijedu sastanak Turske, Rusije, Ukrajine i UN-a radi ukrajinskih žitarica
  • EU zamrznuo rusku imovinu vrijednu 13.8 milijardi eura zbog rata u Ukrajini
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.19

Rusi tvrde: Ušli smo u Siversk, Ukrajinci potvrdili topničke napade na grad

Ruske i prorurske snage ušle su u Siversk, u regiji Donjeck, prenosi u srijedu ruska agencija TASS, dok ukrajinska vojska tvrdi da nije bilo nikakvih novih okršaja na bojišnici koja uključuje taj grad, ali da je Siversk pod topničkom vatrom.

Reuters napominje da nije bilo moguće provjeriti rečene informacije.

Ranije u srijedu Vitalij Kiseljov, ministar unutarnjih poslova samoproglašene Narodne Republike Lugansk, rekao je da bi grad mogao biti zauzet za nekoliko dana.

Početkom srpnja ruske snage i proruski separatisti su osvojili Sjeverodonjeck i Lisičansk.

Rusija nastavlja napadati istočnu Ukrajinu u nastojanju da preuzme kontrolu nad pokrajinom Doneck i cijelom industrijskom regijom Donbas. Moskva je ranije ovog mjeseca zauzela pokrajinu Luhansk, koja čini ostatak Donbasa.

Rusija kaže da želi preoteti Donbas od Ukrajine u ime separatista koje podržava Moskva u dvije samoproglašene narodne republike čiju je neovisnost priznala uoči rata.

Ukrajina je danas potvrdila da je počela raketne napade dugog dometa na ruske snage u južnoj Ukrajini i uništila skladište streljiva.

Udar je slijedio nakon što je Washington isporučio Ukrajini napredne mobilne topničke sustave HIMARS za koje Kijev kaže da ih njegove snage koriste sve učinkovitije.

22.01

Turska: Sporazum o izvozu žita idući tjedan

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres rekao je u srijedu nakon trostranog sastanka Rusije, Ukrajine i Turske da je "važan" korak postignut prema izvozu žita iz crnomorskih luka, a Ankara očekuje da sporazum bude potpisan idućeg tjedna.

"Sljedeći tjedan, nadamo se, imat ćemo konačni sporazum. No ističem, još treba mnogo dobre volje i preuzimanja obveza svih strana", rekao je Guterres novinarima u New Yorku po završetku sastanka održanog u Istanbulu između izaslanstva Ukrajine, Turske i UN-a. 

"Pred nama je još dug put", rekao je Guteres kako prenosi agencija Reuters.

Razgovori između dužnosnika Rusije, Ukrajine, Turske i UN-a o obnovi izvoza žita preko crnomorskih luka koje su blokirane zbog ruske agresije na Ukrajinu završili su sporazumom o osnutku koordinacijskog centra koji bi se trebao skrbiti za sigurnost putova, rekao je turski ministar obrane. 

>>> Više pročitajte OVDJE...

21.27

Moskva: Putin u Iranu neće razgovarati o dronovima

Ruski predsjednik Vladimir Putin ne planira razgovarati o mogućoj nabavi dronova od Irana tijekom skorašnjeg posjeta Teheranu, rekao je u srijedu njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

>>> Više pročitajte OVDJE...

21.03

Gazprom sprema 'noćnu moru': 'Nakon popravka, Sjeverni tok neće biti u normalnoj funkciji...'

Njemački mediji pišu kako će doći do plinske noćne more nakon što istekne planiranih desetak dana popravka Sjevernog toka, ključnog plinovoda kojim Rusi zapadnoj Europi isporučuju ovaj energent, a koji je započeo u ponedjeljak.

>>> Više pročitajte OVDJE...

20.39

Sj. Koreja je priznala Lugansk i Donjeck: Kijev prekinuo odnose

Službeni Kijev prekinuo je odnose sa Sjevernom Korejom pošto je ranije u srijedu ta zemlja priznala neovisnost dviju odcijepljenih ukrajinskih "narodnih republika" Donjeck i Lugansk.

Tim potezom Sjeverna Koreja je tek treća zemlja nakon Rusije i Sirije koja je priznala dva odcijepljena entiteta, Donjecku (DPR) i Lugansku narodnu republiku (LPR), u ukrajinskoj regiji Donbasu.

>>> Više pročitajte OVDJE...

Komentari 114