Obavijesti

News

Komentari 37

'Ovaj dan slavimo kao ponosni građani slobodne Hrvatske'

'Ovaj dan slavimo kao ponosni građani slobodne Hrvatske'
1

Predano radimo na dobrobit svih naših građana i gradimo društvo u kojem će svi imati kvalitetniji život, poručio je premijer Andrej Plenković u svojoj čestitki povodom Dana neovisnosti

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u nedjelju je uputio čestitku u povodu Dana neovisnosti te naglasio da taj dan slavimo kao ponosni građani samostalne i slobodne Hrvatske, zahvalni za herojstvo branitelja, ali i s mnogim izazovima i zadaćama u daljnjoj izgradnji uspješne i uređene Hrvatske, čvrsto ukorijenjene u europske vrijednosti.

"Prije dvadeset i sedam godina Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih sveza s bivšom državom. Dan neovisnosti slavimo kao ponosni građani samostalne i slobodne Hrvatske.

Moramo slušati poruke građana i opravdati njihovo povjerenje
Moramo slušati poruke građana i opravdati njihovo povjerenje

Stoga se s posebnom zahvalnošću prisjećamo herojstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote položili u obrani domovine. Hrvatska je danas moderna i demokratska država, članica Europske unije i NATO-a. Pred nama su i dalje mnogi izazovi, poput jačanja pravne države i vladavine prava te osnaživanja institucija koje svojim djelovanjem moraju ulijevati povjerenje svim građanima. U Europskoj uniji, naši sljedeći ciljevi su ulazak u Schengenski prostor i europodručje. Tako će, uz potporu razvojnih projekata i europskih fondova, Hrvatska postati još sigurnija i prosperitetnija", napisao je premijer Plenković u čestitki.
 
Podsjetio je da Hrvatska danas, drugu godinu zaredom, ostvaruje proračunski suficit, istodobno bilježeći pad javnog duga, stalan gospodarski rast i povećanje zaposlenosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Politička stabilnost, odgovorno upravljanje javnim financijama i poticajni gospodarski pokazatelji pružaju priliku, ali nameću i obvezu za nastavkom provedbe sveobuhvatnih strukturnih reformi.

Stoga predano radimo na dobrobit svih naših građana i gradimo društvo u kojem će svi imati kvalitetniji život, bolje plaćen posao te moderno obrazovanje primjereno potrebama tržišta rada i izazovima budućnosti.

Planirate šoping? Ovako danas radi većina hrvatskih trgovina
Planirate šoping? Ovako danas radi većina hrvatskih trgovina

Zajedno trebamo raditi na daljnjoj izgradnji uspješne i uređene Hrvatske, čvrsto ukorijenjene u europske vrijednosti. Naša je zadaća nastaviti razvijati tolerantno i uključivo društvo koje promiče i štiti slobodu i demokraciju, jednakost i solidarnost te temeljna ljudska i manjinska prava", poručio je Plenković te svim Hrvaticama i Hrvatima i svim sugrađanima u zemlji i inozemstvu, u ime hrvatske Vlade i osobno, čestitao Dan neovisnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a