Obavijesti

News

Komentari 4

Ovaj listopad rekordno kišovit: Idućih dana rekord se povećava

Ovaj listopad rekordno kišovit: Idućih dana  rekord se povećava
3

Promjenjivo i razmjerno svježe vrijeme potrajat će do vikenda, uz povremenu kišu, u višem gorju i snijeg. U većini Hrvatske oborine će biti rjeđe u drugom dijelu utorka i početkom srijede

VIDEO

Ovogodišnji listopad nastavlja sa "zanimljivom" pa i "izazovnim" vremenom. Nakon neuobičajene topline početkom mjeseca, čak i poneke rekordno visoke temperature, ovih dana je u dijelu Hrvatske poslijepodne hladno kao rijetko kada u ovom dijelu listopada. I snijeg je već zabijelio naše najviše predjele, mjestimice već i drugi put ove jeseni.

Pritom je ponegdje u manje od 12 dana već nadmašena prosječna količina oborine za cijeli mjesec. Štoviše, u Krku je ovaj listopad već rekordno kišovit! Do ponedjeljka ujutro palo je 343 litre po četvornome metru, a dosadašnji je rekord bio 335 litara iz listopada 1998. godine, pri čemu podaci postoje od 1981.

Sljedeći će dani taj rekord dodatno povećati, a možda se pojavi i neki novi, piše HRT.

Promjenjivo i razmjerno svježe vrijeme potrajat će do vikenda, uz povremenu kišu, u višem gorju i snijeg. U većini Hrvatske oborine će biti rjeđe u drugom dijelu utorka i početkom srijede, a ponovno obilniji pljuskovi gotovo su sigurni tijekom četvrtka, najprije na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima, najkasnije u Podunavlju.

Pritom će do srijede poslijepodnevna temperatura zraka uglavnom rasti, ali će jutra biti hladnija, ponegdje i uz slab mraz pri tlu, ne samo u gorju. Na Jadranu će do četvrtka svakodnevnih upozorenja biti zbog vjetra, najprije bure i tramontane, od srijede većinom zbog juga....

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, povremeno s kišom, većinom u noći i prijepodne, a prema kraju dana djelomično razvedravanje. Bit će vjetrovito te svježe s temperaturom od 6 °C ujutro do 11 °C poslijepodne.

U središnjoj Hrvatskoj ponegdje viša poslijepodnevna temperatura jer će biti i sunčanog vremena. No, osobito će u prvom dijelu dana prevladavati oblačno, povremeno s kišom. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura oko 6 °C.

Još hladnije, između 1 i 3 °C, u noći i ujutro bit će u gorskim predjelima, mjestimice s kišom, a u višim predjelima i susnježicom i slabim snijegom. Tijekom dana će se djelomice razvedriti. Na sjevernom Jadranu većinom suho i sunčanije. Umjerena i jaka bura će oslabjeti.

U Dalmaciji u noći i ujutro još mjestimice kiša, a zatim postupno razvedravanje. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, a poslijepodne sjeverozapadnjak, koji će postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18 °C.

Na jugu Hrvatske mjestimične kiše, uglavnom u obliku pljuskova može biti i tijekom prijepodneva. Slijedi razvedravanje, uz najvišu temperaturu oko 18 °C. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, u početku bura."

U srijedu većinom suho pa nove oborine...

"U srijedu u unutrašnjosti uglavnom suho i barem djelomice sunčano, a ujutro bi moglo biti slabog mraza pri tlu. U četvrtak novo jače naoblačenje s kišom, osobito u drugom dijelu dana, a u petak smirivanje vremena. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak i u četvrtak okrenuti na sjeveroistočnjak i jugoistočnjak. Danju toplije, osobito na istoku.

Na Jadranu u srijedu djelomice sunčano, ali ponegdje i malo slabe kiše ili poneki pljusak. U četvrtak nova jača promjena s kišom i grmljavinom, te mjestimice obilnom oborinom. U petak smirivanje, ali ostaje promjenljivo. Zapuhat će umjereno i jako jugo, u četvrtak će okrenuti na južni vjetar, na sjeveru buru, koja će u petak oslabjeti.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu