News

Komentari 5

Ovaj saziv Sabora sve nas je stajao 30,3 milijuna kuna, a u to uopće nisu uračunate plaće

Ovaj saziv Sabora sve nas je stajao 30,3 milijuna kuna, a u to uopće nisu uračunate plaće

Deveti saziv Sabora zasjedao je od 14. listopada 2016. do 18. svibnja ove godine, a bez plaća nas je stajao vrtoglavih 30,3 milijuna kuna...

Troškovnici zastupnika objavljuju se krajem svake godine ili po raspuštanju Sabora pa je tako sada objavljen troškovnik za 2020. godinu, javlja Dnevnik.hr

U troškovniku se ne navode plaće zastupnika već njihovi dodatni troškovi, dakle, dnevnice, automobili, cestarine, avionske karte,  javni prijevoz, smještaj u hotelima, stanarine, režije, službeni stan i naknade za odvojeni život.

Deveti saziv Sabora tako nas je, bez plaća, koštao 30,3 milijuna kuna. 

Zastupnici su najviše trošili na automobile - 10,2 milijuna kuna. Na stanarinu je potrošeno 8,5 milijuna, na naknadu za odvojeni život 2,7 milijuna kuna.

Avionske karte zastupnika porezni obveznici platiili su nešto više od 3 milijuna kuna, a zastupnici su ukupno primili 853.000 kuna dnevnica.

Tko je trošio najviše?

Najviše je potrošio SDP-ov zastupnik Domagoj Hajduković - 615.488 kuna. Bio je potpredsjednik Odbora za europske poslove te između ostalog član Odbora za vanjsku politiku i Hrvate izvan RH kao i dio izaslanstva Sabora u Vijeću EU pa su njegova putovanja i troškovi razumljivi, javlja NovaTV

Slijedi HDZ-ov Miro Kovač s 550.799 kuna. Bio je član Odbora za međuparlamentarnu suradnju, europske poslove te dio izaslanstva Sabora pri NATO-u pa su i njegovi troškovi, recimo to tako opravdani.

Na trećoj je poziciji Mostov Robert Podolnjak s 367.000 kuna te Stjepan Ćuraj (HNS) s 357.786 kuna. 

A tko je trošio najmanje?

Među onima s najmanjim troškovima su čelnici stranaka - SDP-a Davor Bernardić, HSS-a Krešo Beljak, SNAGE Goran Aleksić, Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović te Ivan Pernar.

Među onima koji nisu potrošili ni kune su i HDZ-ovi Ivan Šuker, Dražen Barišić, Tomislav Sokol, SDP-ovi Siniša Varga i Alen Prelec, reformist Darinko Dumbović te MOSTOV Marko Sladoljev.

Najčitaniji članci