Obavijesti

Promo sadržaj

Ove subote 4. #Legende2019 u Drežniku kod Rakovice

Ove subote 4. #Legende2019 u Drežniku kod Rakovice
5

“Budućnost se ne može, bez poznavanja prošlosti, graditi“, rekao je Eugen Kvaternik, vođa Rakovičke bune koja je u studenome 1871. godine obilježila prošlost Plitvičkih dolina

Područje Općine Rakovica obiluje važnim povijesnim događajima i zanimljivim legendama, a njima u čast i ove godine održava se jedinstvena povijesno turistička manifestacija – „Legende Plitvičkih dolina“.

U subotu 29. lipnja kraj Starog grada Drežnika, povijesne utvrde iznad Rijeke Korane,  povijest će oživjeti u punom smislu te riječi kroz jednodnevnu manifestaciju „Legende Plitvičkih dolina“ koja nudi za svakoga ponešto te je namijenjena svim uzrastima.

Tko su Legende Plitvičkih Dolina?

Program započinje u 17 sati, kad će se na prekrasnoj povijesnoj lokaciji kraj Starog grada Drežnika okupiti  vrlo zanimljivo i šareno društvo. Posjetitelji će se moći družiti s glavnim zvijezdama – povijesnim ličnostima koje su obilježile ovaj kraj i tako iz prve ruke saznati sve o njima.

Eugen Kvaternik, vođa Rakovičke bune; Serežani, povijesna elitna policija Plitvičkih dolina u svojim impresivnim uniformama;  pleme Japoda, majstori u izradi prekrasnog nakita i rijeka Korana, ljepotica koja će na jedan dan oživjeti i ispričati zašto je baš ona bila tako važna za ljude ovog kraja.

Bogati program za sve generacije

Nakon što upoznaju „oživljene“ legende, posjetitelji će imati priliku uživati u quad, buggy i ebike avanturama Plitvičkim dolinama.
Organizatori su pripremili i bogati animacijski program za najmlađe koji uključuje potezanju užeta, skakanje u vrećama i bacanje praćke. Djeca, ali i oni stariji,  također će moći pokazati svoje vještine u bacanju tomahawka u metu te u gađanju mete profesionalnim lukom i strijelom. Bit će tu i transformacije u povijesne likove oslikavanjem lica, a sve će biti popraćeno zabavnim programom uz DJ-a u večernjim satima.

Projekcija povijesnog filma Winnetuou i predstava

U 20 sati na rasporedu je koncert-predstava Pjeva mi se pjesma/Orkestra Pokoloka, a manifestacija završava posebnom poslasticom za posjetitelje. U 21.30 sati održat će se kino projekcija povijesnog filma Winnetou koji prikazuje prelijepe legendarne kadrove Plitvičkih jezera. 

Iz Turističke zajednice Općine Rakovica pozivaju sve građane da im se pridruže 29. lipnja, uživaju u prekrasnoj prirodi Plitvičkih dolina i upoznaju slavnu prošlost ovog kraja!

Službeni hashtag događanja je #Legende2019, a sve pratite na društvenim mrežama te Facebook događaju: Legende Plitvičkih dolina 2019.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.