Obavijesti

News

Komentari 4

'Ovlasti Nacionalnog stožera moraju se prebaciti na Sabor'

'Ovlasti Nacionalnog stožera moraju se prebaciti na Sabor'

Saborski zastupnik iz Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović poručio je u petak kako se ovlasti Nacionalnog stožera civilne zaštite moraju prebaciti na Sabor u kojemu bi se moralo potvrditi sve što Stožer donese

VIDEO

Suverenisti su u proceduru uputili zakonski prijedlog po kojemu se sve odluke Stožera kasnije moraju potvrditi u Saboru, rekao je zastupnik u raspravi o konačnom prijedlogu zakona koji Vladi daje ovlast da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Sabora u razdoblju u kojemu redovito ne zasjeda, dakle za stanki.

I dok klubovi HDZ-a i socijaldemokrata ne vide ništa spornog u tom zakonu i najavljuju mu podršku, Davor Dretar iz Kluba Domovinskog pokreta prenosi mišljenja građana kako mu je krajnji cilj uvođenje obveznog cijepljenja.

"Prijedlog je protuustavan i veleizdajnički, krajnji mu je cilj uvođenje obveznog cijepljenja i ostalih diktatorskih odluka i novog lockdowna", prenio je zastupnik mišljenje jedne građanke iz elektronskog savjetovanju o zakonu.

Dretar je prenio i mišljenje kako nužnost da Vlada "uskače" u vrijeme zimskog i ljetnog odmora Sabora izaziva sumnjičavost, te da se svaka odluka mora donijeti kroz Sabor, a ako je nešto hitno, može se sazvati i hitna sjednica Sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
MOST pokreće referendumsku inicijativu, prikupljaju potpise: 'Cilj je ukinuti stožerokraciju'
MOST pokreće referendumsku inicijativu, prikupljaju potpise: 'Cilj je ukinuti stožerokraciju'

U vrijeme istinske i duboke krize, ne vidim razloga da ovdje ne sjedimo svaki dan u tjednu, pa ako treba i subotom i nedjeljom, nema potrebe za tromjesečnim godišnjim odmorom, izjavio je.

Anamarija Blažević (HDZ) poručila mu je kako je to čisti populizam i obmana javnosti. Jasno je naglašeno kako Ustav ne dozvoljava Vladi da uredbama zadire u temeljna ljudska prava i slobode, odnosno obvezu cijepljenja, naglasila je.

"Što je s druge strane, jeftini elitizam vladajuće klase", uzvratio joj je Dretar.

Vesna Nađ (Klub Socijaldemokrata) podsjetila je kako postoji parlamentarni nadzor nad radom Vlade te da Sabor mora biti izviješten o donesenim uredbama.

Delegirajući ovlasti Vladi, Sabor se ne lišava svojeg prava i obveze nadzirati legitimirane ovlasti, naglasila je i podsjetila kako se ta praksa prakticira gotovo 30 godina, odnosno od 1993.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izraelski ministar obrane: Ratni kabinet odlučuje o odgovoru, sukob s Iranom nije gotov
UPOZORILI I AMERIKANCE

Izraelski ministar obrane: Ratni kabinet odlučuje o odgovoru, sukob s Iranom nije gotov

Iran je tijekom noći lansirao stotine projektila, raketa i dronova kamikaza s eksplozivom na Izrael. Američke zračne snage pomogle su Izraelu u obrani

NAPETA SITUACIJA

VIDEO Iran napao Izrael stotinama dronova, pogledajte kako su ih skidali i Amerikanci

TEL AVIV Snimka iz izraelskog grada na mediteranskoj obali pokazuje dronove i projektile koji padaju jedan po jedan. Presretali su ih izraelski Iron Dom i američki borbeni avioni. Nije bilo žrtava
EKSKLUZIVNO Sulude scene kod Senja: 'Vozi Renault i diže pušku na sve koji ga žele pretjecati!'
TRAŽI GA POLICIJA

EKSKLUZIVNO Sulude scene kod Senja: 'Vozi Renault i diže pušku na sve koji ga žele pretjecati!'

Pretpostavljamo kako nije želio da ga itko pretekne, ne znamo što mu je bilo u glavi. Ubrzo nakon poziva kraj nas je projurila policija s upaljenom rotacijom u smjeru Senja, rekla je čitateljica za 24sata