News

Komentari 67

Ovo je država bezakonja u kojoj se vlast kupuje i to po receptu grotesknog Aleksandra Vučića

Ovo je država bezakonja u kojoj se vlast kupuje i to po receptu grotesknog Aleksandra Vučića

Oni znaju da vlast i moć mogu jeftino kupiti. Štoviše, izračunali su sad i cijenu, točno u lipu, a ona ne premašuje bitno iznos kojim isto to u Srbiji kupuje Aleksandar Vučić

Sudska odluka kojom se poništavaju kazne za masovno okupljanje na Bandićevu sprovodu nastavak je sramotnog, besprizornog i bijednog niza bezakonja i dvostrukih mjerila koje Plenkovićeva vlast u ovoj zemlji primjenjuje od početka pandemije. A uvijek u korist svoje stranke ili njenih pajdaša i kumova.

Taj tragikomični igrokaz u kojem se unaprijed pripremljenim dogovorima amnestiraju oni koji krše pravila i zakone, a u potonjem slučaju odgovorni za okupljanje tisuća ljudi nakon kojeg imamo očit i nedvojben rast broja zaraženih, neće bitno naštetiti njegovim kreatorima.

Oni znaju da vlast i moć mogu jeftino kupiti. Štoviše, izračunali su sad i cijenu, točno u lipu, a ona ne premašuje bitno iznos kojim isto to u Srbiji kupuje Aleksandar Vučić.

Taj groteskni lik, čije izjave i gafovi mogu silno nasmijati, ali njegova autokratska vladavina može i užasnuti, već je dijelio umirovljenicima u Srbiji novac i vrećice s vitaminima. Činio je to prije izbora, računajući da će s nekih pedesetak eura po glavi penzionera lako kupiti njihove glasove.

Sad taj isti recept preuzima Plenković. Procijenio je da mu najviše vrijede oni s najnižim penzijama, pa će njima dati 1200 kuna, oni s mirovinama do 4000 kuna dobit će 400 kuna.

Ali i poništavanje presuda već je prokušani recept koji je Vučić isprobao. Poništio je nedavno odluku da se retroaktivno naplate porezi njihovim freelancerima, uglavnom ljudima koji su online radili za strane tvrtke. Zaključio je Vučić da ta populacija, mlada i vrlo aktivna na društvenim mrežama, nije skupina kojoj se prije izbora treba zamjerati...

Dobro je da Plenkovićevu sudstvu, njegovoj policiji, njegovim stožerima i njegovim ministrima ipak nedostaje ponešto od ključnih sastojaka kojima Vučić spravlja svoje nedemokratske mućkalice. Onaj najvažniji jest uskraćivanje slobode govora i apsolutna kontrola medija, u čemu je srpski šegrt, čini se, i nadmašio zlog majstora Miloševića.

Najčitaniji članci